Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brandira li se Hrvatska dovoljno kao domovina Nikole Tesle?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava 70. obljetnica smrti Nikole Tesle, a u Hrvatskoj će, točnije u Zagrebu, našem velikom znanstveniku i izumitelju, izaslanstvo položiti vijenac na spomenik.

SVOJE KOMENTARE OSTAVITE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Vijenac u vrećici za smeće u Zagrebu - 2 U centru Zagreba FOTO Na spomeniku Nikoli Tesli vijenac u vrećici za smeće, Pupovac: "Mi vrlo dobro znamo što se htjelo poručiti" Slika nije dostupna Tema dana Čini li Hrvatska dovoljno u promociji imena Nikole Tesle?

Susjedi Srbi čine sve kako bi svoju zemlju učinili prepoznatljivom u liku i djelu Nikole Tesle, a sudjelovali su i na konferenciji povodom 70. obljetnice njegove smrti u New Yorku.

>> Svijet obilježava 70. obljetnicu smrti najvećeg svjetskog inovatora

Iako je Tesla je bio porijeklom Srbin, uvijek se ponosio svojim srpskim porijeklom i hrvatskom domovinom.

Prošle godine pokrenuta je i online inicijativa prikupljanja novca za spas ostataka Teslinog laboratorija Wardenclyffe, koju je pokrenuo Matthew Inman i koji je uspio prikupiti više od 1,8 milijuna dolara za otkup zemljišta na kojem se nalaze ostaci tog laboratorija. Tamo se planira napraviti i Teslin muzej, a Muzej Nikole Tesle u Beogradu darovao je budući Teslin muzej 'fantastičnim poklonom', kako se pohvalio tim Matthewa Inmana na Facebook stranici 'Tesla Science Center at Wardenclyffe'.

Hrvatske institucije i vlasti akciju nisu popratile, a čini se kako se nismo niti oglasili oko tog hvale vrijednog pothvata američkih entuzijasta i štovatelja Nikole Tesle.

Tesla je nesumnjivo i hrvatski brand, no čine li naše institucije dovoljno da stranci našu zemlju doživljavaju kao domovinu najvećeg inovatora kojeg je svijet upoznao?

Posljednji film o Nikoli Tesli snimio je hrvatski redatelj Krsto Papić. Njegov film zove se 'Tajna Nikole Tesle' i možete ga pogledati na Oyo.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene