Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Noćna mora za konkurenciju'

Uskoro stiže manji i jeftiniji iPad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga polovica godine bit će iznimno zanimljiva na tržištu tableta na kojem očekujemo sve veći broj modela – među inim i 7,85 inčni iPad mini koji bi trebao koštati 299 dolara

Samo nekoliko dana nakon što je Google predstavio prvi model tableta (Nexus 7) koji bi, s obzirom na napredne opcije i atraktivnu cijenu od 199 dolara mogao privući veliki broj korisnika, na internetu su se ponovno pojavile glasine o novom modelu tableta kojeg priprema Apple i koji bi trebao biti manji i – jeftiniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlatni standard za tablete 'Najbolji tablet na svijetu postao je još bolji!' Slika nije dostupna Stiže i novi iPad mini Još tanji i još moćniji: iPad Air od 1. studenog dostupan u Hrvatskoj!

Ako je vjerovati glasinama, iPad mini imat će ekran dijagonale 7,85 inča (običan, ne retina ekran) i trebao bi koštati 299 dolara, a neki su analitičari ranije komentirali kako jeftini Appleov tablet predstavlja 'noćnu moru za konkurenciju'. Od predstavljanja iPada niti jedna kompanija nije uspjela prekinuti dominaciju ovog uređaja, a ako bi njegova cijena pala na (samo) 299 dolara, ovaj bi model privukao još veći broj korisnika te neka prva predviđanja govore da bi Apple u 2013. godini mogao isporučiti oko 35 milijuna iPada mini. 

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Nove glasine o manjem iPadu prenijeli su u Bloombergu i NPD DisplaySearchu – u Bloombergu kažu da bi ga Apple mogao predstaviti u listopadu pa u posljednjem kvartalu možemo očekivati novi model iPhonea koji će napokon imati veći ekran i manji iPad koji će biti jeftiniji, što znači da u Appleu mogu računati na nove rekordne rezultate za posljednje (prazničko) tromjesečja ove godine.

U NPD DisplaySearchu kažu, pozivajući se na izvore povezane s proizvođačima komponenti, da poslovni planovi za proizvodnju manjeg iPada postoje odavno te da je sada sve spremno za njegovu proizvodnju.

Kraj godine bit će iznimno zanimljiv na tržištu tableta jer će se na tržištu, osim najvjerojatnije tri modela iPada (iPad mini, iPad 2 i novi iPad), moći nabaviti i Googleov jeftini Nexus 7, ali i Microsoftov tablet Surface tako da će korisnici na raspolaganju imati veliki izbor model različitih cijena i operativnih sustava.

Bit će zanimljivo vidjeti kolika će biti cijena Microsoftovog modela jer neke glasine kažu da će biti poprilično skup – između 500 i čak tisuću dolara pa je pitanje kakva će biti potražnja za takvim modelom.

Google predstavio najozbiljnijeg konkurenta iPadu!

Osim navedenih tableta, krajem godine možemo očekivati i veliki broj uređaja kompanija poput Acera, Asusa, HP-a, Della, Lenova i drugih koji će raditi na Windows 8 operativnom sustavu, a posebno će biti zanimljivi hibridni modeli koje će korisnici moći koristiti kao prijenosna računala i tablete.

Također, na mreži možemo pročitati i glasine kako Amazon sprema nove modele tableta (7 i 10 inčne modele), a navodno i Google već razvija deset inčni Nexus tablet koji će iPadu konkurirati opcijama i cijenom.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene