Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poharat će tržište!

Apple konkurenciji priprema 'najgoru noćnu moru'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako Apple predstavi manji model iPada koji će imati pristupačnu cijenu to bi će biti 'najgora noćna mora' za njegove konkurente

Sljedećih nekoliko godina prodaja tableta konstantno će rasti te će ih sve više ljudi koristiti za surfanje internetom, čitanje e-knjiga, gledanje filmova, pregledavanje fotografija i igranje video igara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati Slika nije dostupna Stiže uskoro! Tanji i ljepši: Procurile NOVE fotografije iPada 5!

Većina tržišnih analitičara slaže se da će i u budućnosti tržištem tableta dominirati Apple sa svojim iPadom, ali da će njegov udio ipak biti sve manji, dok će udio uređaja koji rade na Androidu i nadolazećem Microsoftovom operativnom sustavu Windows 8 s vremenom rasti.

No, ako su istinite glasine o kojima sve više čitamo u posljednje vrijeme i ako Apple predstavi manji i jeftiniji model svog tableta koji će postati pristupačan velikom broju korisnika, Google, Samsung, Microsoft i Amazon mogli bi se naći u velikim problemima.

Apple u 2012. priprema veći iPhone i manji iPad?

Tako Shaw Wu, analitičar iz kompanije Sterne Agee, smatra da će 'iPad mini s pristupačnom cijenom biti najgora noćna mora za Appleove konkurente'. Wu kaže da je do sada jedino Amazon sa svojim Kindleom Fire ostvario 'umjeren uspjeh', a ako se na tržištu pojavi jeftiniji iPad (na nekim internetskim stranicama nagađaju da će njegova cijena iznositi između 250-300 dolara), on bi mogao u potpunosti učvrstiti vladavinu Applea na ovom tržištu.

Apple navodno već duže vremena eksperimentira s mobilnim uređajima različite dijagonale ekrana – od 4 inča pa sve do 12 inča, no ako budu predstavljali novi model iPada, on će gotovo sigurno imati dijagonalu ekrana od 7,85 inča.

Tim Cook i ekipa iz Applea, kao i uvijek do sada, ne komentiraju glasine tako da nam samo ostaje čekati i vidjeti kakve će sve novitete Apple predstaviti ove godine – osim manjeg iPada, očekuje se i iPhone s dijagonalom ekrana od 4 inča te toliko spominjani iTV

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene