Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anonymousi su napali stranice CIA-e i američkog Ministarstva pravosuđa koje su privremeno bile nedostupne


Kada su se nedavno pojavile informacije o novom prijedlogu zakona kojeg pripremaju Amerikanci (CISPA) i koji bi ponovno mogao biti direktan udar na privatnost internetskih korisnika, Anonymousi su zaprijetili novim hakerskim napadima, a čini se da su se njihove prijetnje sada ostvarile.

Vezani članci Slika nije dostupna Ciljali nuklearna postrojenja, vodovod, zrakoplovstvo: Amerika otvoreno optužila Rusiju za niz hakerskih napada Slika nije dostupna Reakcije na izvješće SOA-e: Predsjednica upozorila na jednu posebnu opasnost

Tako su danas napadnute stranice CIA-e, a odgovornost za napad preuzeo je brazilski Anonymous Havittaja koji je na Twitteru objavio 'cia.gov is #DOWN'. Ovo je već drugi napad Anonymousa na stranice CIA-e u posljednjih dva mjeseca – na The Next Webu kažu da je riječ o klasičnom DDoS napadu te da se hakeri nisu domogli nikakvih tajnih podataka, ali je stranica neko vrijeme (oko 45 minuta, odnosno sat i pol kako kaže Havittaja) bila nedostupna.

No, nedugo nakon što je cia.gov ponovno postala dostupna, Havittaja je objavio kako je srušena stranica američkog Ministarstva pravosuđa kojoj se također neko vrijeme nije moglo pristupiti.

Službenih informacija iz CIA-e i Ministarstva pravosuđa o ovim napadima još nema, a s obzirom na prijašnje hakerske najave te sve kontraverze oko CISPA-e, u budućnosti možemo očekivati nove napade Anonymousa.  

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.