Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forcebook Ultraphone 40

FOTO Na tržište pušten PRVI HRVATSKI smartphone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana na tržištu se pojavio prvi hrvatski smartphone Forcebook Ultraphone 40. Radi na operativnom sustavu Android, a cijena mu nije previsoka.

Na tržište je prije nekoliko dana pušten prvi hrvatski smartphone. Proizvela ga je tvrtka HG Spot Informatika, a zove se Forcebook Ultraphone 40.

Pročitajte i ovo Telefon (Foto: Guliver/Thinkstock) nisu očekivali Riječani u samoizolaciji ne mogu do epidemiologa: "Došlo je do zagušenja, uvodimo nove brojeve" Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker (Screenshot: AP) Nije naučio stišati zvono Juncker prekinuo govor da bi se javio na telefon: ''Bio je to uobičajeni osumnjičenik, moja supruga''

Na HG Spotovoj web stranici vidljive su specifikacije uređaja, koji košta oko 500 kuna.

>> Predstavljen NAJTANJI smartphone na svijetu

Radi na operativnom sustavu Android 4.0 uz procesor Spreadtrum 6820 brzine 1.0 GHz, ima prednju i stražnju kameru, zaslon rezolucije 320x480 piksela, dual SIM card utor itd.

Direktor i vlasnik HG Spot Informatike Saša Lončar za Poslovni je dnevnik rekao da njegova tvrtka planira iskoristiti fokus vodećih brendova na najzahtjevnije korisnike te će svoju priliku pokušati pronaći na srednjem i nižem segmentu tržišta.

'Zato cijena Forcebook smartphonea i je atraktivna, svega 499 kuna, da je tržište zainteresirano pokazuje da smo već prodali prve primjerke', kazao je Lončar.

Prvi hrvatski smartphone zasad je dostupan u mreži HG Spotovih prodavaonica, a Lončar kaže da su u pripremi i razgovori s drugim tvrtkama o maloprodaji, što uključuje T-Mobile, Vipnet i Tele 2. Također planira pokušati i izvoziti uređaje na tržište Europske unije, koje je Hrvatskoj upravo otvorilo svoja vrata.

Iako je Forcebook Ultraphone 40 produkt hrvatskih umova, njegova se proizvodnja zasad odvija tamo gdje je radna snaga jeftina - u Kini. Inače, istovremeno se na tržištu pojavio i nešto 'jači' Ultraphone 53.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene