Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7,85 inčni ekran

Je li ovo iPad mini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su se pojavile fotografije manjeg modela Appleova tableta koji ima 7,85 inčni ekran i koji izgleda poput velikog iPoda.

Osim novog modela iPhonea kojeg bi Apple trebao predstaviti tijekom sljedećeg tjedna, ova kompanija do kraja godine planira predstaviti i novi model svog tableta – iPad mini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati Slika nije dostupna Stiže uskoro! Tanji i ljepši: Procurile NOVE fotografije iPada 5!

Apple priprema 'nevjerojatne nove proizvode'

Iako je i sam Steve Jobs prvotno govorio kako ekrani manji od deset inča nisu prikladni za idealno prikazivanje sadržaja, čini se da su u Appleu ipak popustili te ih je sve veća konkurencija (Amazonov Kindle Fire, Googleov Nexus 7) natjerala na razvoj manjeg tableta. S obzirom da Apple s velikim iPadom koji je skuplji od konkurencije dominira tržištem tableta, neki analitičari smatraju da bi iPad mini s cijenom od kojih 299 dolara mogao postati 'noćna mora za konkurenciju' s kojom će Apple utvrditi svoju dominantnu poziciju na tržištu tableta.

Do sada smo o iPadu mini mogli čitati samo glasine kako će imati ekran dijagonale 7,85 inča, a sada su na stranici apple.pro objavljene i fotografije iPada mini koji je napravljen na temelju do sada 'poznatih' informacija o ovom tabletu. Fotografije prikazuju uređaj s manjim ekranom, ali i u odnosu na aktualni model iPada, s manjim rubom oko ekrana tako da više podsjeća na veći iPod, nego na manji iPad.

Na fotografiji vidimo da bi novi iPad mogao biti jako tanak, kao i da će imati manji dock konektor (isto se najavljuje i za iPhone 5) oko kojeg će se nalaziti dva zvučnika i ulaz za slušalice.

Neke ranije glasine govorile su kako će Apple iPad mini predstaviti 12. rujna na istoj konferenciji na kojoj će predstaviti iPhone 5, ali većina analitičara smatra da će konferencija sljedećeg tjedna biti rezervirana samo za iPhone, kao najpopularniji Appleov proizvod, dok će iPad mini predstaviti u listopadu.

Uskoro stiže manji i jeftiniji iPad!

Oba ova uređaja u prodaji bi se trebala naći ubrzo nakon predstavljanja te u Appleu računaju da će mnogi tijekom ovogodišnjeg blagdanskog razdoblja kao poklon poželjeti upravo iPhone 5 ili iPad mini, što bi trebalo rezultirati još jednim rekordnim kvartalom ove kompanije – po pitanju zarade, ali i broja prodanih telefona i tableta.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene