Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt Elona Muska

FOTO Ovo bi superbrze vlakove i avione moglo učiniti SMIJEŠNIMA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je transportni sustav budućnosti i ujedno novi projekt američkog milijardera Elona Muska - Hyperloop.

Elon Musk danas je u SAD-u predstavio detalje o svom transportnom sustavu Hyperloop, koji bi povezao Los Angeles i San Francisco, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavili vozilo, kad ono... VIDEO "Ima li vozača u automobilu?" Zbunjeni policajci suočili se s problemom bez presedana i nasmijali internet Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Strahuje se od snažnog vjetra Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

>> Elon Musk pobjesnio zbog negativne recenzije Tesle S

Osnivač Tesla Motorsa i Paypala sustav je zamislio ovako - magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev.

Musk je rekao da bi ovim sustavom put između dva grada u Kaliforniji udaljena 610 kilometara trajao oko 30 minuta, a kapsula bi se kretala brzinom od gotovo 1.300 kilometara na sat.

Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika. Međutim, Musk je istaknuo kako je trenutno prezaposlen da bi sam realizirao projekt, te da će to učiniti samo ako nitko drugi ne bude spreman preuzeti taj zadatak. Procijenio je da bi sustav stajao 6 milijardi dolara. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene