Predstavljen je transportni sustav budućnosti i ujedno novi projekt američkog milijardera Elona Muska - Hyperloop.


Elon Musk danas je u SAD-u predstavio detalje o svom transportnom sustavu Hyperloop, koji bi povezao Los Angeles i San Francisco, piše BBC.

Vezani članci Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara Buktinja u San Franciscu (Screenshot: Reuters) Buktinja zahvatila stambene zgrade u San Franciscu: Oko 3000 ljudi ostalo bez struje

>> Elon Musk pobjesnio zbog negativne recenzije Tesle S

Osnivač Tesla Motorsa i Paypala sustav je zamislio ovako - magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev.

Musk je rekao da bi ovim sustavom put između dva grada u Kaliforniji udaljena 610 kilometara trajao oko 30 minuta, a kapsula bi se kretala brzinom od gotovo 1.300 kilometara na sat.

Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika. Međutim, Musk je istaknuo kako je trenutno prezaposlen da bi sam realizirao projekt, te da će to učiniti samo ako nitko drugi ne bude spreman preuzeti taj zadatak. Procijenio je da bi sustav stajao 6 milijardi dolara. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook