Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuje se od snažnog vjetra

Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
U subotu je oko 50.000 ljudi sjeverno od San Francisca moralo je biti evakuirano. Vlasti strahuju da će snažan vjetar, koji se očekuje tijekom večeri, potaknuti širenje požara koji već danima pustoši Kalifornijom.

Požar "Kincade" od srijede navečer hara vinogradarskim područjem u okrugu Sonomi, bizu San Francisca. Više od 2000 vatrogasaca uz pomoć dvadesetak kanadera i stotinjak vatrogasnih vozila pokušavali su u subotu staviti požar pod nadzor.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

U subotu ujutro vatrom je bilo zahvaćeno oko 10.300 hektara i tek je 10 posto požara bilo pod kontrolom. Vatra je uništila najmanje 49 kuća i prijeti još 23.500 kuća, pokazuju najnoviji podatci kalifornijske vatrogasne službe.

"Naredili smo evakuaciju oko 50.000 ljudi", rekao je šerif okruga Sonome Mark Essick na tiskovnoj konferenciji u subotu ujutro.

Vlasti su od stanovnika kojima je zaprijetio požar zatražili da do 16:00 sati po mjesnom vremenu napuste kuće na tom području koje obuhvaća gradove Healdburg i Windsor, koji se nalaze oko 1:30 sati vožnje automobilom od San Francisca.

Kalifornijski vatrogasci su se istodobno borili s još nekoliko požara. Stotine kilometara južno, četrvrtina površine koju je zahvatio požar "Tick" je bila pod kontrolom. Taj se požar proširio na više od 1800 hektara, priopćili su u subotu ujutro vatrogasci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene