Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavili vozilo, kad ono...

VIDEO "Ima li vozača u automobilu?" Zbunjeni policajci suočili se s problemom bez presedana i nasmijali internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci iz San Francisca nedavno su se suočili s problemom bez presedana - zaustavili su automobil koji je vozio prometnicom usred noći s ugašenim farovima, no uskoro su ustanovili da u njemu nema ni vozača ni putnika.

Nakon što su policajci iz San Francisca zaustavili automobil u kojemu nije bilo ni vozača ni putnika, ispostavilo se da je riječ o samovozećem električnom automobilu, a neobičan događaj mobitelom je snimio slučajni prolaznik te je snimku objavio na društvenim mrežama.

Na njoj se vidi kako zbunjeni policajci kruže oko vozila i nekoliko minuta vire kroz prozor, a jedan od njih iznenađeno primjećuje da "u automobilu nema nikoga". Vlasnik tvrtke Cruise, koja posjeduje samovozeće automobile, na Twitteru je pojasnio što se dogodilo.

Rekao je da je automobil "registrirao policijsko vozilo, a potom se zaustavio na najbližem ugibalištu, kako je i predviđeno, da ne bi ometao promet. Policajac je kontaktirao Cruiseovo osoblje, no nije bilo odgovora."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jao... Glupim potezom razbio Teslu, svi su sa zgražanjem promatrali njegov podvig

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA Jedna osoba mrtva, više ozlijeđenih. Taksi tvrtka obustavila korištenje Tesla vozila: ''Pokušao sam zakočiti, ali je auto ubrzao''

"U njemu nema nikoga, ovo nije normalno!", čuje se glas policajca, koji zaviruje u parkirano vozilo. Iz tvrtke Cruise su objasnili da su farovi automobila bili ugašeni zbog ljudske pogreške. Tvrtka je osnovana 2013., a automobili posjeduju softver koji im omogućuje potpuno autonomnu vožnju.

Američki proizvođač General Motors ima većinu dionica u tvrtki, čija je vrijednost veća od 30 milijardi dolara zahvaljujući ulaganjima kompanija poput Microsofta, Honde i Walmarta. Od veljače Cruise pojedincima pruža mogućnost rezervacije besplatnih vožnji ulicama San Francisca automobilima bez vozača. Stanovnici toga kalifornijskog grada nerijetko na ulicama mogu vidjeti i robotaksije tvrtke Wayma u vlasništvu Googlea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene