Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baterije se isprazne prebrzo

Elon Musk pobjesnio zbog negativne recenzije Tesle S

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su ga prije godinu dana popljuvali u Top Gearu, automobilsko čedo milijardera Elona Muska zaradilo je negativnu recenziju i u New York Timesu. Dioničari su krenuli u rasprodaju, a Musk u kontrapljuvački napad prema recenzentu.

Novinar New York Timesa John M. Broder vjerojatno je tijekom svoje karijere napisao članke o više tema nego što je milijarder Elon Musk u životu imao poslovnih ideja, no upravo ga se Musk danas odvažio nazvati lažljivcem zato što je spomenuti novinar dirnuo u njegov električni automobil Tesla S.

Pročitajte i ovo Malena Lava - 3 malena značajno napreduje Lavina mama ima poruku za državni vrh, HZZO i KBC Zagreb: "Ovo je Lava. Curica koju ste prekrižili" Slika nije dostupna Malo pohvala, više pokuda Oporba o Vladinim mjerama: "Svega pomalo, a zapravo ništa ni za koga. Njima se želi anulirati bijes javnosti"

Broder je nedavno od Muskove kompanije dobio 'jednog Teslu' za testiranje, a u recenziji objavljenoj jučer u New York Timesu opisao je da automobil ne odgovara karakteristikama koje bi ga u teoriji trebale krasiti. Krenuo je na put od Washingtona do New Yorka da bi nasred autoputa bio prisiljen pozvati vučnu službu jer je ostao bez struje. Kaže da je put počeo s dovoljno struje da ga 101.000 američkih dolara vrijedna jurilica odveze, kako je pokazivao 'display', oko 390 kilometara dalje, dovoljno da stigne do usputne stanice za punjenje i dovrši put do krajnje destinacije.

>> Romney u debati Tesla Motors nazvao 'luzerima'

No, u jednom je trenutku shvatio da se broj preostalih kilometara smanjuje brže nego što bi trebalo. Ono najgore, u konačnici je ostao bez grijanja u vozilu, a na 'displayu' se crvenim slovima pojavila zapovijed da odmah mora napuniti baterije.

Na ovo ukratko prepričano Broderovo iskustvo prvo su reagirali Teslini dioničari, koji su na burzi jutros krenuli u rasprodaju pa su u jednom trenutku cijenu dionice srušili za oko dolar i pol ili gotovo četiri posto. Zatim se javio već spomenuti direktor i osnivač Tesla Motorsa Elon Musk, južnoafrički milijarder koji je novac i slavu stjecao raznim riskantnim projektima koji su se u konačnici pokazali pravim pogocima. Bio je suosnivač PayPala i svemirske agencije SpaceX.

Kako prenosi Business Insider, Musk je Brodera optužio da je vozio brže od preporučene brzine, da je išao obilaznim putem i da nije poštivao preporuke o vremenu punjenja baterija. Njegovu je recenziju nazvao lažnom. Najavio je da o svemu postoji i zapis na automobilskom računalu, koji od slučaja negativne recenzije Tesle S u popularnom automagazinu Top Gear, redovito aktiviraju prilikom bilo kojeg novinarskog testiranja.

Broder zasad nije reagirao na Muskov gnjev.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene