Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodite tko je najveći

FOTO Ovako izgleda internet svemir!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su 350.000 najvećih internetskih stranica stvarna mjesta u svemiru, njihova mapa izgledala bi doista interesantno.

Od prošle godine, virtualni svemir zvan internet, broji oko 650 milijuna aktivnih web stranica, a ta brojka raste konstantno i raste brzo.

Da se dogodi da ta brojka i prestane trenutno rasti, mogli biste idućih 50 godina provesti surfajući po internetu tempom od 5 web stranica u minuti, 12 sati na dan, 365 dana u godini i tek bi uspjeli pregledati 10 posto ukupnog internet svemira.

>> FOTO i VIDEO Mjesto gdje Google drži sve vaše tajne

E sad, za razliku od fizičkog svemira, gdje postoji smjer i udaljenost, kao korelacija između njegovih raznih kutaka, u virtualnom svemiru takvi parametri nemaju smisla, ali postoji druga vrsta poveznica. Primjerice, ako netko otvori osobnu web stranicu i stavi poveznicu na nju putem Facebooka, to bi vjerojatno značilo da većina posjetitelja na tu stranicu zapravo ulazi preko Facebooka pa bi ona u internet svemiru bila samo mala zabačena točka, dok bi Facebook bio veličine galaksije, prenosi popsci.com.

Mapa koju možete u cijelosti pogledati OVDJE, prikazuje 350.000 najvećih web stranice iz 196 zemalja svijeta, prikazuje internet svemir u kojem je veličina web stranica određena količinom prometa - što veći promet, to veća točka, odnosno krug.

Razne zemlje i regije predstavljaju i svaka svoju boju, a centar mape, naravno, zauzimaju Google, Facebook, YouTube i Yahoo. Za posebno mjesto izborili su se i porno sajtovi, koji gotovo da predstavljaju svemir sam za sebe pri samom dnu središnjeg dijela mape.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene