Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Facebook testira mogućnost naplaćivanja i po 10 funti za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja.


Facebook je od britanskih korisnika počeo naplaćivati i po 10 funti (89 kuna) za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja, piše Sky News. Razlog tomu su nastojanja da se spriječi spam, a naplačivat će se i one poruke putem kojih se nastoji kontaktirati neke poznate osobe.

>> HTC First – prvi 'Facebook telefon'

'Cijena' poruka će se kretati od minimalnih 70 penija do maksimalnih 10 funti. Sistem naplate je zasnovan na algoritmu koji izračunava koliko lajkova ima neka poznata osoba, što više lajkova osoba ima, cijena će biti veća. Ovaj sistem je već testiran u SAD-u.

'Testirali smo niz cijena u Velikoj Britaniji i drugim zemljama kako bi odredili optimalnu naknadu koja će 'signalizirati' važnost poruke koja se šalje. Ovo je sve još uvijek test, cijene još nisu u potpunosti određene', kazao je glasnogovornik Facebooka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Kanalizacijom protiv koronavirusa - 2 Znanstvenici vjeruju da raširenost koronavirusa mogu otkriti iz kanalizacije: ''Nema opasnosti za one koji ih pregledavaju“ Londonska podzemna Pljunuo na djelatnice podzemne u Londonu i rekao da je zaražen, jedna je umrla