Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I do 89 kuna

Facebook će naplaćivati slanje poruka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook testira mogućnost naplaćivanja i po 10 funti za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja.

Facebook je od britanskih korisnika počeo naplaćivati i po 10 funti (89 kuna) za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja, piše Sky News. Razlog tomu su nastojanja da se spriječi spam, a naplačivat će se i one poruke putem kojih se nastoji kontaktirati neke poznate osobe.

>> HTC First – prvi 'Facebook telefon'

'Cijena' poruka će se kretati od minimalnih 70 penija do maksimalnih 10 funti. Sistem naplate je zasnovan na algoritmu koji izračunava koliko lajkova ima neka poznata osoba, što više lajkova osoba ima, cijena će biti veća. Ovaj sistem je već testiran u SAD-u.

'Testirali smo niz cijena u Velikoj Britaniji i drugim zemljama kako bi odredili optimalnu naknadu koja će 'signalizirati' važnost poruke koja se šalje. Ovo je sve još uvijek test, cijene još nisu u potpunosti određene', kazao je glasnogovornik Facebooka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene