Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova runda optužbi

Dolazi 'tsunami koji mora biti neutraliziran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenje između Applea i Samsunga oko kršenja patenata saznali smo neke zanimljive nove informacije o ovim kompanijama

Na novom suđenju za kršenje patenata između Applea i Samsunga saznali smo brojne nove i tajne informacije o odnosima između ovih kompanija. Apple je kao jedan od dokaza kojim je htio pokazati kako su u Samsungu iznimno zabrinuti uspjehom iPhonea dostavio i e-mailove tadašnjeg izvršnog direktora Samsungove mobilne divizije u SAD-u.

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Dale Sohn tako je početkom lipnja 2012. godine u jednom mailu napisao kako će s iPhoneom 5 'doći tsunami' kojeg očekuju tijekom rujna ili listopada te je dodao kako ekipa u Samsungu mora krenuti u protunapad kako bi 'neutralizirali taj tsunami'.

U Samsungu su tada bili svjesni kako će novi model Appleovog telefona imati veći ekran, što će privući još veći broj korisnika kojima je do tada najveća zamjerka iPhoneu bio upravo ekran dijagonale samo 3,5 inča.

Slična je situacija i danas jer tržištem vladaju telefoni s ekranima od pet inča i više (dok iPhone ima 4 inčni ekran), a s obzirom na brojne glasine, gotovo je sigurno kako će Apple u drugoj polovici godine predstaviti iPhone s 4,7 inčni ekranom te možda i 5,5 inčni tablet, što bi trebalo rezultirati još boljom prodajom njihovih telefona.

Strah u Appleu? 'Korisnici žele nešto što mi nemamo'

Inače, baš zahvaljujući otkrivenim dokumentima na ovom suđenju, saznali smo kako su u Appleu prošle godine bili itekako zabrinuti jer 'korisnici žele nešto što oni nemaju', a to su jeftiniji telefoni i mobilni uređaji s velikim ekranima (što mnogi smatraju potvrdom kako će Tim Cook zaista predstaviti veliki iPhone ili čak dva modela).

Na The Vergeu, komentirajući novi sudski spor između ovih kompanija, napominju kako je Apple s pokazivanjem dokumenta o tsunamiju htio demantirali tvrdnje ekipe iz južnokorejske kompanije prema kojima su oni napravili 'originalne serije telefona s originalnim opcijama', odnosno kako ništa nisu kopirali od Applea.

Ovo suđenje traje oko dva tjedna, a očekuje se da će završiti krajem sljedećeg tjedna nakon što Samsunga ispita sve svjedoke. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene