Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo tržište

Dolaze pametni satovi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveće mobilne kompanije kreću u osvajanje tržišta pametnih satova pa uskoro možemo očekivati iWatch, Galaxy sat i Android sat

Nakon što su Apple, Samsung i Google osvojili tržište pametnih telefona i tableta na kojima u potpunosti dominiraju, čini se da će se njihova bitka nastaviti i na novim tržištima. Tako su se posljednjih dana na internetu pojavile brojne glasine kako najveće kompanije kreću u osvajanje tržišta pametnih satova koji bi u budućnosti djelomično mogli zamijeniti pametne telefone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dream team Ovo bi mogao biti najbolji gadget ikad Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak?

S obzirom da na smartphone uređajima, osim obavljanja telefonskih poziva i slanja SMS poruka, dobivamo i obavijesti s Facebooka, Twittera i drugih društvenih mreža, veliki broj korisnika mora često vaditi telefon iz džepa kako bi vidjeli tko im je poslao poruku, tko je i što komentirao na Facebooku, koje su novosti na Twitteru i slično.

Apple priprema iWatch – računalo koje će se nositi na ruci!

Pametni satovi mogli bi riješiti te 'probleme' jer bi se te informacije prikazivale i na malim ekranima satova pa više ne bi bilo potrebe za konstantnim vađenjem telefona iz džepa samo kako bi vidjeli tko vam je komentirao status na Facebooku.

Iako su do sada brojni mediji objavili informacije o pametnim satovima, zanimljivo je da je samo jedna kompanija potvrdila da razvijaju takav sat te su nedavno iz Samsunga priznali da rade na (Galaxy) satu, no trenutno nije poznato kada namjeravaju predstaviti ovaj uređaj.

Prije Samsunga na internetu su se pojavile brojne glasine o satu kojeg priprema Apple i kojeg u ovoj kompaniji još službeno ne spominju – njihov iWatch navodno će imati ekran dijagonale oko jedan inč i moći će se povezivati putem Bluetootha s iPhoneom tako da bi se na njemu trebale prikazivati informacije s Appleovog telefona. S obzirom na broj korisnika Appleovih telefona, potencijalna korisnička baza iWatcha iznimno je velika te bi, uz neku povoljniju cijenu i atraktivan dizajn, Apple mogao prodati milijune svojih satova.

Puno je veća potencijalna korisnička baza pametnog sata kojeg bi mogao predstaviti Google – sredinom ovog tjedna na mreži su se pojavile glasine oko Android sata kojeg razvija ova kompanija i koji bi se, naravno, trebao povezivati s mobilnim uređajima koji rade na Androidu te bi, također uz povoljnu cijenu, ovaj uređaj mogao postati pravi hit među korisnicima.

Sada je i službeno: Samsung priprema Galaxy sat!

Osim ovih najvećih mobilnih kompanija, jučer su na Digital Trendsu objavili da na modelu pametnog sata radi i LG (koji je još prije nekoliko godina predstavio sat koji se može koristiti kao telefon), a ova kompanija navodno razvija i konkurenta Googleovim naočalama što je još jedan dokaz da će u budućnosti sve više kompanija razvijati tzv. 'nosivu tehnologiju' (tehnologija će biti integrirana u satove, naočale, robu i slično).

Čini se da bi prvi veliki korak prema toj 'nosivoj tehnologiji' mogli biti upravo pametni satovi, pogotovo s daljnjim razvojem savitljivih ekrana koji će omogućiti veće dimenzije i prilagodljivost ekrana satova putem kojih bi, među inim, mogli mjeriti tlak, pretrčane kilometre, obavljati video pozive i slično.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene