Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite što klikate

110.000 korisnika Facebooka hakerima 'na pladnju' predalo svoja računala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebooku se posljednja dva dana pojavljuju objave videa s golišavim ženama, koji zapravo ne vode nikuda, osim u nevolju.

Oni koji su kliknuli na linkove u tim objavama, izložili su svoje računalo hakerskom napadu, a u svega dva dana, to je učinilo 110.000 korisnika Facebooka, prenosi Mirror.

Pročitajte i ovo Ilustracija nova prijetnja Opasan virus ubrzano se širi, stižu ozbiljna upozorenja na novu epidemiju: "Rizik je velik za cijeli svijet" Slika nije dostupna Oprez! Ne nasjedajte na ovu Facebook prijevaru, iza nje čeka virus trojanac

"Čim je jedna žrtva nasjela, postoji velika šansa da će i vrlo velik broj njegovih/njezinih prijatelja nasjesti na tu podvalu", ističe Alexandru Catalin Cosoi, šef strategije sigurnosti u softverskoj kompaniji Bitdefender.

Riječ je o virusu trojancu, a lažna objava ima tagirane prijatelje korisnika, samo da namami korisnika da povjeruje u autentičnost linka. Oni koji su kliknuli na taj link, bili su preusmjereni na treću web stranice koje analiziraju računalo i šalju mu najbolju virusnu čestitku koja će imati najviše moguće uspjeha u nanošenju štete računalu i korisniku.

Ako ste slučajno kliknuli na sličan link i bili preusmjereni na lažnu Facebook stranicu koja od vas traži da skinete nadogradnju za Flash Player te kliknuli i to, onda je vaše računalo zaraženo i izloženi ste mogućim daljnjim hakerskim napadima.

Riječ je o softwareu koji otima vaš miš i tipkovnicu te time hakeru daje nesmetanu kontrolu nad vašim računalom.

Kako biste se zaštitili, najbolje je preventivno djelovati i ne klikati na sve sexy linkove na Facebooku. Ako već i nasjednete, pogledajte URL (adresu) pri vrhu vašeg web preglednika i zapamtite da se Flash nadograđuje ISKLJUČIVO putem webstranice Adobea.

Ako ste baš željni seksi videa, za to postoje dobro provjerene stranice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene