Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati počinitelj u ranim jutarnjim satima pogodio je projektilom ispaljenim iz ručnog bacača džamiju u mostarskom prigradskom naselju Jasenica, pri čemu je učinjena znatna materijalna šteta na tom vjerskom objektu.


Županijski tužitelj u Mostaru Esad Maksumić, koji je obavio očevid na pogođenoj džamiji, rekao je kako se poduzimaju sve aktivnosti na otkrivanju počinitelja.

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

Napad na džamiju u naselju Jasenica uznemirio je mostarske Bošnjake-muslimane, a u Islamskoj zajednici Mostara izrazili su ogorčenost što se ovaj napad dogodio u vrijeme mjeseca ramazana - islamskog vjerskog blagdana.

"Ovaj barbarski čin poremetio je mir muslimana u mjesecu ramazana. Tražimo da se izvrši nepristrana istraga", rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru Salem Dedović.