Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MISTERIJ VLAKA S NACISTIČKIM BLAGOM

Stručnjaci tvrde: 'Nema vlaka!', ali lovci na blago imaju dokaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovci na blago ne odustaju od potrage za nacističkim vlakom punim zlata i oružja u Poljskoj.

Znanstvenici tvrde da nikakav vlak sa skrivenim nacističkim blagom u Poljskoj ne postoji.

'Nema nikakvog vlaka', kazali su istraživači sa sveučilišta znanosti i tehnologije u Krakowu koji su svoja otkrića predstavili na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod avaku cijenu ANGAŽIRANA I VOJSKA Svi žele pronaći misteriozni vlak s blagom Slika nije dostupna Što sve skriva? NAJVEĆA TAJNA NACISTIČKOG VLAKA Legendarna soba vrijedna 2.5 milijarde kuna

Profesor Jadusz Madej, koji je ujedno i predvodio istraživački tim sa sveučilišta kazao je kako su područje gdje su lovci na blago kazali da se nalazi vlak pregledali detektorima magnetnog polja, termalnim kamerama i radarima te da tamo vlaka sigurno nema.



No, lovci na blago, Piotr Koper i Anreas Richter, predstavili su 'fotografske dokaze' koji podupiru njihove tvrdnje iz kolovoza da su pronašli legendarni vlak u jednom tajnom tunelu koji je dio podzemne mreže ispod grada Walbrzycha na jugu Poljske.

Koper je rekao da postoje jasni dokazi o tunelu širine nešto manje od šest metara i visine nešto manje od devet metara i mogućem postojanju vlaka dugačkog čak 92 metra.

Profesor Madej kazao je da cijeni rad amatera, ali da je na njihovo očitanje instrumenata možda utjecalo napajanje strujom na željeznici koja se još uvijek koristi.

Prema pričama, nacisti su sakrili vlak sa zlatom u tajnom tunelu dok su iz Poljske bježali pred Crvenom armijom 1945. godine na kraju rata, piše Guardian.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene