Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombom u cipeli

Zet Osame bin Ladena: 'Al-Kaida je planirala otmicu malezijskog zrakoplova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon novih podignutih sumnji da je nestali malezijski zrakoplov otet u letu, pojavila se i informacija da je al-Kaida planirala otmicu tog zrakoplova. Informaciju je dao zet Osame bin Ladena, Saajid Badat, svjedočeći putem video linka na suđenju Sulajmanu Abu Gaitu u New Yorku.

Istražuju se navodi pripadnika al-Kaide o navodnom planu malezijskih džihadista o otmici nestalog Boeinga 777 na letu MH370. Prema riječima Saajida Badata, britanskog muslimana iz Glouchestera, trebala je to biti otmica u stilu napada 11. rujna 2001. godine, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pilot politički aktivist Potraga za zrakoplovom: Posljednji signal možda je bio s tla? Slika nije dostupna Potraga se širi Počela potraga za nestalim zrakoplovom i na na kopnu

Badat je svjedočeći putem video linka na suđenju u New Yorku prošlog tjedna obznanio kako je četiri ili pet malezijskih džihadista planiralo otmicu zrakoplova te da su u pilotsku kabinu namjeravali ući koristeći bombu skrivenu u cipeli, kojom bi otvorili zaključana vrata.

Potraga za zrakoplovom: Istraga usmjerena na pilote

Stručnjaci za sigurnost smatraju kako izjava tog britanskog terorista ima kredibilitet. Badat je istaknuo kako je jedan od tih džihadista i pilot, koji je letio u Afganistanu te da im je dao bombu u cipeli kojom su trebali preuzeti zrakoplov.

Mogućnost terorističke otmice dodatno je podgrijala i izjava malezijskog premijera Najiba Razaka, kako su komunikacijski sustavi na Boeingu 777 namjerno sabotirani, odnosno isključeni.

Badat je istaknuo kako je napad osmislio Khalid Šeik Mohamed, arhitekt napada izvedenih 11. rujna 2001. godine u new Yorku. "Dao sam jednu od svojih cipela Malezijcima. Mislim da je to bilo kako bi mogli ući u pilotsku kabinu", rekao je Badat. "Svi su, uključujući i pilota, bili spremni izvršiti tu otmicu", dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene