Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot politički aktivist

Potraga za zrakoplovom: Posljednji signal možda je bio s tla?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nestali malezijski zrakoplov svoj je posljednji satelitski signal možda poslao s tla, kažu malezijske vlasti.

Šef malezijske agencije za civilno zrakoplovstvo Azharuddin Abdul Rahman istaknuo je na konferenciji za medije u nedjelju kako je moguće da je nestali malezijski zrakoplov posljednji signal kojeg su pokupili sateliti poslao s tla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi podaci Smjer nestalog Boeinga 777 promijenjen 12 minuta prije odjave kopilota Slika nije dostupna Potraga se širi Počela potraga za nestalim zrakoplovom i na na kopnu

Jedan od pilota nestalog malezijskog zrakoplova Boeing 777, bio je političi aktivist i protivnik vladajuće koalicije u Maleziji.

Novi detalji otkriveni su oko osobnog, političkog i religioznog života dvojice pilota nestalog malezijskog zrakoplova. Malezijske vlasti usmjerile su svu pozornost na 239 putnika i članova posade koji su se nalazili na letu MH370, nakon što su izronili podaci da je zrakoplov namjerno skrenuo s rute i nakon što su mu namjerno isključeni svi uređaji za praćenje.

Domovi pilota zrakoplova Zaharija Ahmada Šaha i Fariqa Abdula Hamida pretreseni su i vlasti su usmjerile pažnju na njihovo psihološko stanje, obiteljski život te veze i poznanstva, prenosi Sky News.

VIDEO Pretvara li se ovo u jedan od najvećih misterija u povijesti zrakoplovstva?!

U međuvremenu je indijska mornarica objavila da je potragu stavila na čekanje, na zahtjev malezijskih vlasti, dok one ponovno ne procjene situaciju.

Malezijski premijer Najib Razak nije se dao navući na sugestije medija da je zrakoplov ipak otet, no istražitelji su sigurni da je diverziju u zrakoplovu napravio netko tko je znao što točno treba isključiti u pogledu komunikacijskih i sustava za praćenje zrakoplova.

Stariji od dvojice pilota, Šah (53), povukao je više pažnje od svojeg kolege Hamida (27). Šah je prema informacijama s njegove Facebook stranice bio protivnik vladajuće koalicije na Maleziji.

Dan prije nestanka zrakoplova vođa malezijske opozicije, Anwar Ibrahim, osuđen je za sodomiju i dobio je zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina. Tu presudu su malezijska opozicija i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava nazvale političkom.

Istražitelji su otkrili kako je Šah imao i simulator leta kod kuće, no s druge strane su priznali kako to nije neuobičajeno, ali je postalo nova fokusna točka u njihovoj istrazi. Sve računalne igre simulatora leta u Šahovom domu temeljito su pregledane.

U Malasya Airlinesu ističu kako ne vjeruju u to da je Šah sabotirao zrakoplov, a neki njegovi kolege poručili su putem medija kako on nije niti politički radikal, niti suicidalna osoba.

Za mlađeg pilota, Hamida, već je objavljeno u medijima kako se radi o "Romeu" iz pilotske kabine, koji je volio dovoditi atraktivne djevojke u kabinu i zabavljati se s njima tijekom leta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene