Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije su osobe jučer pritvorene nakon žestokih sukoba između redarstvenih snaga i skupine mladih tijekom prosvjeda ispred gradskog Muzeja suvremene umjetnosti za održavanje kojih nisu dobili dopuštenje, doznaje se od policijskog izvora.


Jedan je policajac u okršaju zadobio ozljede lubanje, a zgrada muzeja je oštećena, piše katalonski dnevni list El Periodico na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Prosvjed u Mjanmaru 01 Kaos u Mjanmaru: Na ulicama oklopna vozila, vojska pucala na prosvjednike Snimke probijanja prosvjednika u Kongres 6. siječnja - 4 Nastavlja se postupak opoziva Trumpa u Senatu: Prikazane dosad neviđene snimke iz Kongresa

Sukob je izbio nakon prosvjeda organiziranih kasno poslijepodne u staroj četvrti Ciutat Vella, a nastavili su se tijekom večeri kod Anđeoskog trga, gdje su neki prosvjednici bacali bombe s bojom na pročelje muzeja, izvijestila je policija.

Više španjolskih glasila javilo je da su prosvjednici bili
nezadovoljni gradskim projektima za obnovu četvrti prema kojima treba rušiti stare zgrade.

Projekte nije odobrilo više lokalnih udruga, prema istom izvoru.
El Periodico, prenoseći izjavu zastupnika četvrti Carles Marti, piše da su radnici koji su radili na obnovi nekoliko dana bili meta napada skupina mladih koji su odlučili izvesti "koordiniranu" akciju radi izazivanja nereda.