Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Smrt Americi'

Žestoki prosvjedi u Kabulu protiv antiislamskog filma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću Afganistanaca sudjelovalo je u žestokim prosvjedima protiv prikazivanja antiislamskog filma u kojima se rabilo vatreno oružje i palila policijska vozila na kabulskoj prometnici gdje su sjedišta NATO-a i američka baza.

Naoružane osobe među prosvjednicima pucale su tijekom prosvjeda, ali nitko nije ozlijeđen. Policija je odlučila da neće reagirati, rekao je načelnik policije Mohamad Ajub Salangi.

Ovo su prvi nasilni prosvjedi u Afganistanu protiv prikazivanja filma 'Nedužnost muslimana', dugometražnog filma koji je potaknuo nasilje u Libiji, Jemenu i Sudanu.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Obračun bandi u Haitiju nestašica goriva, nestašica hrane FOTO Barikade, spaljeni leševi, masovne otmice: Krvavi prosvjedi i obračuni bandi bjesne u otočnoj državi

>> I u Sarajevu prosvjed zbog protuislamskog filma, u Tunisu troje mrtvih

Prosvjednici su se uz povike 'Smrt Americi' okupili ispred američke baze Phoenix, na cesti u Džalalabad, ali ih je policija 'rastjerala', rekao je čelnik mjesne policije.

Potpukovnik Hagen Messer, glasnogovornik ISAF-a, NATO-ovih snaga u Afganistanu, ocijenio je da se ispred baze okupilo dvjestotinjak ljudi. 'No oni su samo u blizini baze, dakle ovo nije izravan napad' na bazu, rekao je časnik. 'To je posao afganistanske policije (da reagira) a mi smo spremni pomoći', dodao je.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene