Pirotehničari su izašli na teren nakon dojave o sumnjivoj napravi u Bavarskoj u ponedjeljak navečer, ali je kasnije utvrđeno da je zapravo riječ o seksualnoj igrački.

Galerija


Dužnosnici su rekli da je predmet u obliku granate primijećen u prozirnoj plastičnoj vrećici u šumi u blizini grada Passau. Žena koja je naišla na napravu je upozorila policiju i specijalna jedinica za eksploziv poslana je iz obližnje četvrti Tittling.

No, lokalna policija priopćila je kako su stručnjaci ubrzo shvatili da nije bilo potrebe za izlaskom na teren. "Nakon pažljivog ispitivanja sadržaja vrećice, policajci su ubrzo shvatili da se radi o gumenoj napravi", rekla je policija Hauzenberg u priopćenju.

"Torba je ispražnjena i sadržaj je pregledan. U njoj su bila prazna maziva, dva neiskorištena kondoma i USB kabel'', kazali su. Dužnosnici su dodali da je internetska pretraga potvrdila njihove sumnje i da zaista postoje seksualne igračke po uzoru na ručne bombe.

 

Njemačka policija, ilustracija
Gumena granata Foto: Hauzenberg policija

Lokalna policija rekla je da je zbrinula predmete koji su, čini se, već neko vrijeme na neobičnom mjestu, prenosi BBC.

Mikroplastika Ima je i kod nas: Problem mikroplastike u morima nevjerojatno je podcijenjen

Canoo - 1 "Igračka" za avanturiste: Električni pickup koji daje slobodu guštanja u prirodi

"Kako su se našli tamo i zašto su tamo ostali, možemo samo nagađati", dodali su u priopćenju. Neeksplodirana streljiva iz Drugog svjetskog rata često se mogu naći u Njemačkoj.