Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije vraćena

Zbrka oko ukradene Van Goghove slike u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika Vincenta Van Gogha koja je ukradena iz muzeja u Kairu, a za koju je ministar kulture Faruk Hosni rekao da je pronađena, ipak nije vraćena egipatskim vlastima.

Naime ministar Hosni je nakon objave da je slika pronađena i da je zbog krađe uhićeno dvoje talijanskih državljana rekao da ranije informacije ‘nisu bile precizne i nisu ih potvrdile odgovarajuće agencije’. On je za državnu televiziju izjavio da se ‘nastavljaju mjere kako bi se pronašlo sliku’.

Pročitajte i ovo Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku Degas Les Choristes (Foto: AFP) Ukradena 2009. U autobusu pronađena Degasova slika vrijedna 800.000 eura

>> Neprocjenjivo platno Van Gogha ukradeno u muzeju u Kairu

Slika nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, za koju Egipćani kažu da nosi naslov ‘Makovi’ i da je vrijedna najmanje 50 milijuna dolara, ukradena je u subotu usred bijela dana u muzeju u Kairu.

Platno je, uz djela Moneta, Renoira i Degasa bilo izloženo u muzeju Mahmuda Halila u kojemu se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.
Ovo je drugi put da je ista slika ukradena iz kairskog muzeja. Prošli put se to dogodilo 1977. i policiji je trebalo deset godina da ju pronađe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene