Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slika Vincenta Van Gogha koja je ukradena iz muzeja u Kairu, a za koju je ministar kulture Faruk Hosni rekao da je pronađena, ipak nije vraćena egipatskim vlastima.


Naime ministar Hosni je nakon objave da je slika pronađena i da je zbog krađe uhićeno dvoje talijanskih državljana rekao da ranije informacije ‘nisu bile precizne i nisu ih potvrdile odgovarajuće agencije’. On je za državnu televiziju izjavio da se ‘nastavljaju mjere kako bi se pronašlo sliku’.

>> Neprocjenjivo platno Van Gogha ukradeno u muzeju u Kairu

Vezani članci Slika nije dostupna Talijanska policija pronašla Chagalla ukradenog prije 11 godina Slika nije dostupna Tko ide na koncert grupe Van Gogh u Zagrebu

Slika nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, za koju Egipćani kažu da nosi naslov ‘Makovi’ i da je vrijedna najmanje 50 milijuna dolara, ukradena je u subotu usred bijela dana u muzeju u Kairu.

Platno je, uz djela Moneta, Renoira i Degasa bilo izloženo u muzeju Mahmuda Halila u kojemu se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.
Ovo je drugi put da je ista slika ukradena iz kairskog muzeja. Prošli put se to dogodilo 1977. i policiji je trebalo deset godina da ju pronađe. (Hina)