Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slika Vincenta Van Gogha koja je ukradena iz muzeja u Kairu, a za koju je ministar kulture Faruk Hosni rekao da je pronađena, ipak nije vraćena egipatskim vlastima.


Naime ministar Hosni je nakon objave da je slika pronađena i da je zbog krađe uhićeno dvoje talijanskih državljana rekao da ranije informacije ‘nisu bile precizne i nisu ih potvrdile odgovarajuće agencije’. On je za državnu televiziju izjavio da se ‘nastavljaju mjere kako bi se pronašlo sliku’.

>> Neprocjenjivo platno Van Gogha ukradeno u muzeju u Kairu

Vezani članci Djevojka i konj (Foto: Twitter) Fotografija koja je podijelila internet: Dolazi li djevojka prema kameri ili odlazi? Slika nije dostupna Talijanska policija pronašla Chagalla ukradenog prije 11 godina

Slika nizozemskog slikara Vincenta Van Gogha, za koju Egipćani kažu da nosi naslov ‘Makovi’ i da je vrijedna najmanje 50 milijuna dolara, ukradena je u subotu usred bijela dana u muzeju u Kairu.

Platno je, uz djela Moneta, Renoira i Degasa bilo izloženo u muzeju Mahmuda Halila u kojemu se čuva jedna od najvažnijih zbirki europske umjetnosti 19. i 20. st. na Bliskom istoku.
Ovo je drugi put da je ista slika ukradena iz kairskog muzeja. Prošli put se to dogodilo 1977. i policiji je trebalo deset godina da ju pronađe. (Hina)