Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri dana prije ubojstva

Zbog ubijene Nizame pokrenuta istraga protiv sutkinje: Usprkos nasilju i prijedlogu policije nije odredila zabranu prilaska

Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović
Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović Foto: Društvene mreže/Screenshot
Ured disciplinskog tužitelja pokrenuo je istragu protiv sutkinje Lejle Numanović jer Nerminu Sulejmanoviću nije odredila zabranu prilaska ubijenoj Nizami Hećimović.

Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH je po prijedlogu Policijske uprave Gradačac otvorio istragu protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja Nerminu Sulejmanoviću nije odredila zabranu prilaska ubijenoj Nizami Hećimović.

"Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti suca u postupku donošenja odluke", stoji u odgovoru koji je VSTV poslao Dnevnom avazu.

Podsjetimo, Sulejmanović u petak je brutalno ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu te još dvije osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubojstvo.

Samo četiri dana prije ubojstva sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donijela je rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću odredi mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi da je sudsko rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisano tako da je kopiran dio rješenja druge osobe. Naime, u jednom dijelu se kao nasilnik, umjesto Sulejmanovića, imenuje čovjek koji nema veze s ovim slučajem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene