Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi na Haitiju

Senator zapucao u prosvjednike ispred parlamenta: Ranjeno nekoliko osoba, među njima i fotoreporter

Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 1
Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 1 Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 4 Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 3 Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Prosvjedi na Haitiju (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/4 >>
Zastupnik stranke koja vlada Haitijem u ponedjeljak je pucao na prosvjedu, te ranio fotoreportera, u vrijeme dok raste bijes građana zbog nestašica goriva i hrane u toj karipskoj državi.

Senator Jean Marie Ralph Fethiere izišao je iz automobila u blizini parlamenta u prijestolnici Port-au-Prince, nakon što je nekoliko prosvjednika otvorilo vrata njegova vozila vičući na njega. Fethiere je potom izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca pa se gomila oko vozila razbježala. Zastupnik se vratio u automobil koji je odjurio.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

U pucnjavi je ranjen fotoreporter Associated Pressa Dieu-Nalio Chery. Ozlijeđena mu je čeljust te će se iz nje morati vaditi ostatak metka, prenosi njegova novinska agencija i dodaje kako se očekuje njegov oporavak.

Međunarodni mediji pišu da je ozlijeđen i zaštitar, no nema detalja o njegovu stanju. Fethiere je za radiostanicu Mega rekao da je djelovao u samoobrani. Spor između energetskih tvrtki Haitija i SAD-a uzrokovao je nestanke struje i nestašice goriva u toj državi od 11 milijuna stanovnika, što je izazvalo bijes građana prema vladi Jovenela Moisea.

Ta najsiromašnija država zapadne hemisfere dugo je ovisila o gorivu iz obližnje Venezuele, koja joj je jeftinije prodavala benzin, dizel i druge proizvode kroz program Petrocaribe. No zbog ekonomskih problema u Venezueli taj je program zaustavljen prošle godine, zbog čega se Haiti morao vratiti na međunarodna tržišta nafte, što je podiglo cijene goriva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene