Bizarna snimka na kojoj ruski znanstvenici pred srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem guraju psa naglavače u spremnik pun tekućine pojavila se na društvenim mrežama, a prenose je srpski mediji. Svi se pitaju zašto su to napravili. Iako je njihov čin okrutan prema životinji, postoji objašnjenje, a pas u čitavom procesu nije ozlijeđen.

Galerija


Srpski predsjednik tijekom posjeta Rusiji imao je priliku svjedočiti bizarnom eksperimentu, tijekom ture po Fondu za perspektivna istraživanja zajedno s potpredsjednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom.

Vezani članci Pas i požar Pas gotovo izazvao požar, obvezno držite ovakve igračke daleko od ljubimaca! Policija, ilustracija Bio uznemiren zbog petardi: Pas ugrizao za lice dijete koje se htjelo poigrati s njim"

Rogozin je Vučiću pokazivao više ruskih izuma, među kojima i tekućinu bez dušika koju je moguće udisati, odnosno u kojoj je moguće disati. Kako bi pokazali da je to zbilja i tako, ruski znanstvenici su uzeli psa jazavčara i doslovce ga utrpali naglavačke u spremnik s tom tekućinom.

Pas se opirao, no znanstvenici su ga držali pod vodom sve dok nije udahnuo tekućinu i počeo je disati. Nakon toga znanstvenici su psa izvadili van i posušili, a Vučić ga je nakon toga i podragao te rekao da je vrlo impresioniran viđenim, prenosi B92.

Ruski mediji pak prenose da je ta tekućina i njezine mogućni prvi put u javnosti prikazana upravo tijekom Vučićeva posjeta. Ona bi trebala pomoći primjerice pri spašavanju mornara iz potonulih podmornica tako da eliminira uvjete za nastanak dekompresijeske bolesti.

Isto tako, ta bi se tekućina mogla koristiti i kod prijevremeno rođene djece te za liječenje ljudi čiji su dišni organi oštećeni u požaru.

UPOZORENJE - Niže priloženi video sadrži uznemirujući sadržaj.