Bizarna snimka na kojoj ruski znanstvenici pred srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem guraju psa naglavače u spremnik pun tekućine pojavila se na društvenim mrežama, a prenose je srpski mediji. Svi se pitaju zašto su to napravili. Iako je njihov čin okrutan prema životinji, postoji objašnjenje, a pas u čitavom procesu nije ozlijeđen.

Galerija


Srpski predsjednik tijekom posjeta Rusiji imao je priliku svjedočiti bizarnom eksperimentu, tijekom ture po Fondu za perspektivna istraživanja zajedno s potpredsjednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom.

Vezani članci Aleksandar Vučić Postaje li Velja za Vučića ozbiljna nevolja? Srpski analitičar: "Zaigrao se i preigrao. Žao mi je, ali Srbija nikad nije bila u ovako teškoj situaciji" Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene''

Rogozin je Vučiću pokazivao više ruskih izuma, među kojima i tekućinu bez dušika koju je moguće udisati, odnosno u kojoj je moguće disati. Kako bi pokazali da je to zbilja i tako, ruski znanstvenici su uzeli psa jazavčara i doslovce ga utrpali naglavačke u spremnik s tom tekućinom.

Pas se opirao, no znanstvenici su ga držali pod vodom sve dok nije udahnuo tekućinu i počeo je disati. Nakon toga znanstvenici su psa izvadili van i posušili, a Vučić ga je nakon toga i podragao te rekao da je vrlo impresioniran viđenim, prenosi B92.

Ruski mediji pak prenose da je ta tekućina i njezine mogućni prvi put u javnosti prikazana upravo tijekom Vučićeva posjeta. Ona bi trebala pomoći primjerice pri spašavanju mornara iz potonulih podmornica tako da eliminira uvjete za nastanak dekompresijeske bolesti.

Isto tako, ta bi se tekućina mogla koristiti i kod prijevremeno rođene djece te za liječenje ljudi čiji su dišni organi oštećeni u požaru.

UPOZORENJE - Niže priloženi video sadrži uznemirujući sadržaj.