Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon glasanja u UN-u

FOTO Vučić se omotao u srpsku zastavu i poručio: "Ponosan na svoju Srbiju"

Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1
Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Afp
Aktualno Galerija Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 2 Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 2 Foto: Afp Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Foto: Afp Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici Foto: Budućnost Srbije Aleksandar Vučić /IG Glasanje u UN-u o Srebrenici - 2 Glasanje u UN-u o Srebrenici - 2 Foto: Afp +1 Glasanje u UN-u o Srebrenici - 3 Galerija 1/6 >>
Ponosan na svoju Srbiju, poručio je omotan u srpsku zastavu srpski predsjednik Aleksandar Vučić nakon glasanja u UN-u o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Opća skupština UN-a u četvrtak je donijela rezoluciju kojom podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice 1995., poziva na poštivanje žrtava i činjenica utvrđenih sudskim presudama te na uspostavu međunarodnog dana sjećanja na taj zločin.

Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 država članica UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poskupljenja u ovoj godini Još jedan udar na građane! Banke dižu naknade, unatoč rekordnoj dobiti

Rezoluciju su predložile Njemačka i Ruanda, a sponzori su joj četrdesetak država, uključujući Hrvatsku koja je također glasala "za".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon glasanja i zahvalio onima koji su glasali protiv i koji nisu glasali za Rezoluciju.

"Rezolucija će izazvati podjele, ne samo u našoj regiji, već i u UN-u", poručio je Vučić, koji se i ogrnuo u srpsku zastavu te poručio: "Ponosan na svoju Srbiju!"


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene