Aleksandar Vučić (Foto: AFP)
Aleksandar Vučić (Foto: AFP)

Spski premijer kazao je kako tamošnje obavještajne službe imaju podatak da je optužba protiv uhićenih Srba utemeljena na iskazu albanskog zapovjednika policije.


Srpski premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za terorizam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhićenih u Crnoj Gori, koji se sumnjiče da su planirali terorističke akcije i otmicu premijera Mile Đukanovića.

"Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv vlade Srbije, ali volio bih vidjeti i čuti stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički čin", kazao je Vučić novinarima.

Istaknuo je kako osobno u to ne vjeruje, imajući u vidu druge obavještajne podatke do kojih su došle srpske službe. "Volio bih da uhićenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije utemeljeno na iskazima albanskog zapovjednika policije Agrona Seljimaja, a bojim se da imamo dokaze da jest", rekao je Vučić.

Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)

"Čekamo da vidimo ima li tu još nečega, a ako je to sve zasnovano na tvrdnjama Seljimaja - koji je ranije prijavljivao crnogorskoj policiji i pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi - ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve riječi, ali pričekajmo, možda imaju još nešto osim tvrdnji Seljimaja", rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, prenosi RTS.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti. Po njegovim riječima, mnogi od onih koji su uhićeni preko odvjetnika tražili su intervenciju države Srbije odnosno veleposlanstva u Crnoj Gori, koja je stoga poslala svoje ljude da ih obiđu u pritvoru.

Kako smo jučer pisali, Vučić je odbio komentirati uhićenja srpskih državljana osmnjičenih za planiranje terorističkih akcija sve dok se ne okončaju parlamentarni izbori u Crnoj Gori, uz obrazloženje da ne želi utjecati na njihov tijek.