Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Dodika

Vučić iz Banja Luke poručio da će se Srbija od posljedica koronakrize od zemalja u regiji najbrže oporaviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vučić je, govoreći o rastu broja zaraženih koronavirusom, priznao da je riječ o "teškoj krizi" od koje će se Srbija najbrže oporaviti i ustvrdio kako su temelji za to postavljeni "uspješnom provedbom teških reformi".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je u Banjoj Luci najavio kako će njegova zemlja nastaviti podupirati Republiku Srpsku, ustvrdivši pri tom kako time ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Slika nije dostupna Nisu dobili nijednu dozu do sada Dodik će od Vučića tražiti dio cjepiva na poklon: "Ne znamo kad će stići naručeno. To nije pošteno prema BiH i njezinim građanima"

Tijekom jednodnevnog radnog posjeta Vučić je pred novinarima kazao kako je Srbija ta koja svojim potpisom jamči provedu Daytonskog sporazuma, a taj sporazum opet jamči opstanak RS.

"Srbija ničim ne ugrožava BiH i podupire njen teritorijalni integritet, ali će nastaviti podržavati RS i srpski narod", kazao je Vučić tijekom ceremonije primopredaje pomoći namijenjene medicinskim ustanovama u RS.

Uz zaštitnu opremu kao pomoć domovima zdravlja u ovom entitetu kupljeno je 15 sanitetskih vozila, a Vučić je najavio kako će Srbija "uvijek biti na raspolaganju" RS.

Iako se Srbija suočava s velikim problemima u zdravstvenom sektoru bilježeći stalni dnevni rast broja zaraženih koronavirusom Vučić je, priznajući kako je riječ o "teškoj krizi", sugerirao kako će se njegova zemlja najbrže u regiji oporaviti i od gospodarskih posljedica pandemije.

Pritom je ustvrdio kako su temelji za to postavljeni "uspješnom provedbom teških reformi".

Dio tih novaca, kako je najavio, bit će iskorišten za projekte poput gradnje spomen-obilježja Srbima izbjeglima iz Hrvatske 1995. godine.

Time će se, tvrdi Vučić, ispraviti nepravde koje je Srbija činila prema vlastitom narodu, u strahu da se ne zamjeri drugima u regiji.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik Vučićev posjet Banjoj Luci ponovo je iskoristio kako bi promovirao potrebu jačanja veza Srbije i RS pri čemu je taj entitet uporno nazivao državom.

"Ponosan sam što su RS i Srbija dvije srpske države na ovom prostoru", kazao je Dodik koji tvrdi kako se u prošlosti činilo sve da se spriječi povezivanje Srba iz BiH sa Srbijom što je nazvao "nepravdom koja se sada ispravlja".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene