Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRABAR POTEZ

VIDEO Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio novu snimku, ovaj put iz - ureda u Kijevu: "Ne skrivam se. I ne bojim se nikoga!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Zelenski na novoj je snimci koja je objavljena na društvenim mrežama kazao kako se ne boji nikoga. Snimljen je u svome uredu u Kijevu, gdje je zadnji put bio na početku invazije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je u ponedjeljak navečer snimku iz ureda u Kijevu, prvi put otkad je tamo viđen na početku invazije, 24. veljače.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Marija Zaharova reakcije iz Rusije Putinova propagandistica: "NATO je u šoku zbog Macrona. Situacija za Zelenskog je katastrofalna, ništa mu neće pomoći"

Gledajući kroz prozor prije nego što je navukao zavjesu, Zelenski je počeo svoju videoizjavu, rekavši:

"Ostajem u Kijevu. U svom uredu. Ne skrivam se. I ne bojim se nikoga", rekao je Zelenski.

Istaknuo je da su Rusi podcijenili odlučnost ukrajinskog naroda. "Sve što su Rusi uništili u Ukrajini obnovit ćemo i učiniti boljim od bilo kojeg grada u Rusiji."

"Danas smo imali već treći krug pregovora u Bjelorusiji. Željeli bismo reći 'treći i posljednji', ali smo realisti. Tako da ćemo razgovarati i dalje i inzistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima - ovako ćemo postići mir. Mir ukrajinskom narodu", kazao je Zelenski.

"Vi se ne povlačite. Mi se ne povlačimo. A oni koji su rekli da smo 'jedan narod' sigurno nisu očekivali tako snažnu reakciju", istaknuo je.

Optužio je rusku vojsku da namjerno otvara vatru na koridore za evakuaciju civila. "Postojao je dogovor o humanitarnim koridorima. Je li to uspjelo? Ruski tenkovi su bili ondje, bacači raketa, mine." Kazao je i da su Rusi minirali puteve za dostavu hrane i lijekova u Mariupolj. Uništeni su, dodao je, i autobusi namijenjeni evakuaciji civila.

"Zaboravili su da se ne bojim policijskih kombija, tenkova, strojnica kada je najvažnije na našoj strani, a to je istina. Mržnja koju je neprijatelj donio sa sobom u naše gradove neće tu ostati. Neće joj biti ni traga. Mržnja nismo mi. Od neprijatelja neće ostati ništa."

"Danas su u Makarovu, u Kijevskoj oblasti, digli u zrak tvornicu kruha. Zašto? Staru tvornicu kruha. Razmislite malo o tome, napad na tvornicu kruha. Tko morate biti da biste tako nešto učinili? I uništili su još jednu crkvu u Žitomirskoj oblasti, crkvu Blažene Djevice sagrađenu 1862. To nisu ljudi", kazao je na kraju.

Osim kratkog pojavljivanja na otvorenom s članovima svoje vlade ubrzo nakon početka invazije, ovo je prvi put da je viđen izvan svog bunkera od početka ruske invazije. 

 

Više o događajima u Ukrajini možete pratiti >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene