Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzbijanje droge

Vojska zauzela favelu u Riju nakon akcije protiv cracka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sto sedamdeset brazilskih vojnika zauzelo je favelu blizu središta Rio de Janeira, u prigodi prve akcije u okviru programa suzbijanja cracka, jeftinog nusproizvoda koji nastaje pri proizvodnji kokaina.

"U pet sati ujutro 50 policajaca je okružilo favelu Santo Amaro i uhitilo više od 80 osoba (među njima dvanaest malodobnih) koje su bile pod utjecajem droge a smjestit će se u skloništa koje im gradska vlast stavlja na raspolaganje ako to žele", rekla je za agenciju France Presse predstavnica vojne policije za medije.

"U 11.00 sati 170 pripadnika Nacionalnih snaga ušlo je u Santo Amaro, gdje će ostati do dolaska redarstvene postrojbe za uspostavu reda, ali se ne zna kad točno", dodala je. Tijekom operacije policija je uništila opremu za raspačavanje cracka i razotkrila ilegalnu mrežu kabelske televizije.

Ovo je prva akcija u okviru socijalnog programa koji je pripremila država Rio u suradnji sa središnjom vladom koja je u prosincu počela provoditi plan borbe s "epidemijom cracka u zemlji".

Ovo će biti ispit za slične akcije u drugih deset "crackolandiasa" (mjesta konzumiranja cracka) u Riju koji želi popraviti svoj ugled uoči Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. Policija je od 2008. "očistila" dvadesetak favela. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene