Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Žrtve lošeg upravljanja i sukoba'

Viktor Orban: Migracijska kriza bi mogla destabilizirati Europu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Viktor Orban je u srijedu u Ujedinjenim narodima upozorio da bi migracijska kriza moga destabilizirati Europu.

"Europa ne može podnijeti taj teret sama, ako se sadašnja tendencija ne promijeni, Europa će biti destabilizirana", rekao je na sastanku u UN-u o toj temi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ključ je suradnja EK: Nema nacionalnog rješenja za izbjegličku krizu Slika nije dostupna Mađarski premijer o izbjegličkoj krizi 'Europa je trenutno bogata i slaba što je moguća najopasnija kombinacija'

Pobornik tvrde linije protiv migranata, Orban je tražio uspostavu svjetskih kvota migranata koje bi prihvatila svaka zemlja, pošto u Europi nije postignut konsenzus o tom pitanju.

"To nije izbjeglička kriza", rekao je. "To je masovni migracijski pokret, bez kontrole i granica". Orban je rekao da je pokret sastavljen od "ekonomskih migranata, izbjeglica, tražitelja azila i stranih boraca".

U Njemačku u rujnu stiglo oko 280.000 migranata

On je za tražio od glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da pokrene pregovore o raspodjeli migranata na svjetskoj razini.

Migranti su "žrtve lošeg upravljanja ili sukoba u njihovim zemljama i krijumčara ljudima bez skrupula", rekao je Orban, koji drži da bi rješenje bilo poboljšanje stanja u njihovim domovinama, a ne u novom životu u Europi. "Migracija mora biti uređena, sigurna, regulirana i odgovorna", zaključio je.

Na početku sastanka Ban je upozorio protiv izgradnje zidova i iskorištavanja straha, za što se obično optužuje Orbana. "Budućnost ne pripada onima koji pokušavaju izgradit zidove i koristiti strah", rekao je Ban. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene