Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova video snimka pokazuje napade NATO-a na ciljeve nedaleko Gadafijevog rodnog grada.


Britanski vojni zrakoplovi izvršili su uspješno bombardiranje ciljeva nedaleko libijskog grada Sirte. Dva Kraljevska Air Force Tornado jeta ispalila su projektile u petak ujutro. Kamere su zabilježile napad na ciljeve koji se nalaze blizu rodnog grada Moamera Gadafija.

Vezani članci Klaićeva bolnica Udario dijete tupim predmetom jer je biciklom slučajno udarilo u kantu za smeće Psi, ilustracija Horor u Josipdolu: Staford iskočio iz vozila i napao dijete (7) koje je bilo u pratnji oca pa ga teško ozlijedio

>> Gadafi prihvatio primirje i odlazak s vlasti?

Ispaljeni projektili mogu točno pogoditi metu udaljenu 300 kilometara. Britansko ministarstvo obrane priopćilo je kako projektili korišteni u ovom napadu mogu prouzročiti velike civilne žrtve pa se stoga ne koriste u metama koje se nalaze u naseljenim područjima.

Libijski pobunjenici vode teške borbe sa snagama lojalnim Moameru Gadafiju u blizini zračne luke grada Misrate u nedjelju a NATO-ovi zrakoplovi na drugom su bojištu bombardirali spremišta streljiva vladinih snaga. Na području oko zračne luke 'vode se žestoke borbe', rekao je iz Misrate glasnogovornik pobunjenika Abdelsalam i dodao da se 'još uvijek čuju topništvo i rakete'.

'NATO je danas napao područje istočno od Misrate ali nemamo pojedinosti', rekao je agenciji Reuters u nedjelju. U području Zapadnih planina, gdje je NATO napao skladište streljiva blizu Zintana, sukobi eskaliraju no drugdje u Libiji pobunjenici i Gadafijeve snage ostaju u pat poziciji. (HIna/Mi. Dr.)