Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident ili praksa?

VIDEO Vlak udario radnike, čini se da su znali da stiže: Pojavila se snimka - ''Ako kažem vlak, maknite se!''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Otkrivaju se novi detalji željezničke nesreće u Italiji u kojoj je prije tjedan dana poginulo pet radnika nakon što ih je udario vlak dok su tijekom noći obavljali radove na održavanju.

Najnovija snimka sugerira da je pet radnika na održavanju koji su poginuli u prošlotjednoj željezničkoj nesreći na stanici Brandizzo u blizini Torina možda znalo da nemaju dovoljno vremena za početak radova i da je bilo moguće da će vlak doći na prugu.

"Momci, ako kažem - vlak, maknite se'', čuje se u kratkom videu snimljenom mobitelom jednog od stradalih neposredno prije tragične nesreće u noći 30. kolovoza, a snimku je prikazala državna televizija RAI.

Na snimci se mogu vidjeti i neki od radnika dok rade.

Dvojica koji su preživjeli nesreću, predradnik angažiran kod izvođača radova i zaposlenik talijanske željezničke kompanije RFI odgovorni za radilište, nalaze se pod istragom. Istražitelji pokušavaju otkriti zašto je dopušten početak radova prije nego što je stigla potvrda da je promet na pruzi zaustavljen.

  Pročitajte i ovo Ilustracija samo u Hrvatskoj Zvala bolnicu 347 puta kako bi se naručila na operaciju, nitko joj se nije javio: "Dnevno preko naše klinike prijeđe i preko 300 ljudi"

Pročitajte i ovo Ilustracija Koraljno more Strava na moru, morski psi napali katamaran: Trojica putnika jedva izvukla živu glavu

Izvori kažu kako istražitelji vjeruju da su radovi započeli iako je zaposleniku RFI-ja uskraćena dozvola za početak u tri telefonska razgovora s dužnosnicima mreže, piše ANSA.

Istražitelji također pokušavaju utvrditi je li činjenica da su muškarci bili na poslu, a da nisu bili spremni za početak bila jednokratna stvar ili je to uobičajena praksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene