Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani u panici

VIDEO Divlje svinje haraju Zagrebom, građani se dosjetili rješenju

Aktualno Galerija Divlje svinje u zagrebačkom Borovju Divlje svinje u zagrebačkom Borovju Foto: Čitatelj Divlje svinje - 1 Divlje svinje - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Divlje svinje - 2 Divlje svinje - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Divlje svinje - 3 Divlje svinje - 3 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Kontenjeri Galerija 1/5 >>
Divlje svinje sve su bliže metropoli, potvrđuju to dva posjeta koja su zabilježile kamere Zagrepčana.

U utorak su viđene u Prečkom, a dan kasnije u Borovju. Zagrepčani na društvenim mrežama dijele snimke divljih svinja koje su sve bliže građanima. Građani se bore i sa smradom i galebovima koji dolaze s obližnjeg Jakuševca.

U jutarnjim satima u utorak jedna je svinja kopala po smeću na okretištu tramvaja. Nakon što je snimka objavljena u grupi na Facebooku, ubrzo su počeli pristizati komentari.

"Možda da dođu i krave i ovce, pa ćemo riješiti problem trave", "Grad je toliko prljav da je postao mamac za divlje svinje" te "Kuda idu divlje svinje", neki su od komentara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koraljno more Strava na moru, morski psi napali katamaran: Trojica putnika jedva izvukla živu glavu

Dan kasnije njih čak sedam viđeno je na školskom igralištu u kvartu Borovje. "Molimo ekipu NE MOŽEMO da krene u lov", napisao je autor snimke u objavi koju nam je i poslao.

Uočila ih je spremačica, od straha nije mogla do ulaznih vrata. "Nije sad da će one meni nešto napraviti, ali kad sam ih vidjela pogledom nije mi bilo svejedno. Hodale su jedna za drugom, išle su iz jednog u drugi čošak, njuškale. Valjda su tražile hranu", rekla je za Dnevnik Nove TV  Saša Kolarek.

"Nije bilo nikakve štete tako da nema nikakvih drugih postupanja. Djeci je to zapravo hit i top tema danas. Mi ćemo to iskoristiti da educiramo djecu", kazala je ravnateljica OŠ Borovje Branka Štefok Bojadžija.

Oporba kaže da je Zagreb s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem postao zoološki vrt.

"Nekako imam osjećaj da se to smeće gomila više nego inače. Divlje svinje su vjerojatno zbog gladi došle trbuhom za kruhom", rekao je Edis.

Jasna je pak dodala da strah postoji kod roditelja. "Mene brine isto što one dolaze, što je isto vjerojatno malo i nebriga zbog tih životinja kad se one spuštaju. Da su one nahranjene i zbrinute, vjerojatno ne bi dolazile", objasnila je.

"Ne vidim da su pristojne životinje nešto potrgale ili ostavile smeće za sobom. Samo su se prošetale, što je kulturnije od nekih ljudi. I to u vrijeme kad nikom ne smetaju. Baš uviđavno od njih. Nismo mi jedina vrsta na planeti", napisala je jedna korisnica Facebooka, dok je drugi korisnik dodao: "U naselju u kojem živimo od kad se sjećam ima divljih životinja. Fazana, zečeva, lisica, kuna itd. Evo, sad su nam došle i svinjice u posjet".

Pročitajte i ovo Enrique Tarrio napad na Kapitol Ovo je ekstremni desničar osuđen na 22 godine zatvora: Plakao je na sudu i molio za milost

"Pa nije Borovje rubni dio grada da su mogle zalutati. Grad nikada nije bio ovako neuredan i to je činjenica koja nema veze s politikom ili ičim drugim, osim što je gradska vlast, koja god bila, odgovorna za taj problem", nastavili su građani u komentarima.

Osim što su divlje svinje viđene na školskom igralištu, snimljene su i kako postrojene, jedna za drugom, prelaze cestu preko pješačkog prijelaza.

 

Više o problemu s divljim svinjama pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene