Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika zbog ljudskih prava

VIDEO: Putin uzvraća napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija u Moskvi je kritizirala stanje ljudskih prava u Rusiji nakon nedavnih ubojstava novinara i odvjetnika, a Vladimir Putin je uzvratio na napad.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu

'Europska je javnost zabrinuta zbog nedavnih događaja u Rusiji, naime ubojstva novinara i aktivista za ljudska prava', rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso. Barroso je govorio na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predsjednikom ruske vlade Vladimirom Putinom nakon susreta brojnog izaslanstva EK-a i najviših ruskih dužnosnika. Barroso je smjerao na dvostruko ubojstvo koje se dogodilo 19. siječnja - ruskog odvjetnika specijaliziranog za zločine u Čečeniji Stanislava Markelova i novinarke dvotjednika Nove Gazete Anastasje Baburove.

Putin je odgovorio pozivajući Europljane da se bave povrjedama ljudskih prava u svojim zemljama. Ustvrdio je da se ruske i europske teškoće na tome polju ne mogu odijeliti. 'Nismo zadovoljni rješavanjem pitanja ruske manjine u baltičkim zemljama. Znamo da se u europskim zemljama gaze ljudska prava. Znamo u kakvu je stanju zatvorski sustav u nekim europskim zemljama. I naše su teškoće takve', rekao je Putin. Barroso je uz to kazao da je o poštovanju ljudskih prava u Rusiji razgovarao i s predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

Putinovu reakciju na kritike o ljudskim pravima koje mu je uputio Barroso pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene