Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tekst napisan u zatvoru

VIDEO Pussy Riot novim spotom napali Putina i njegove veze s naftašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Poput crvenog zatvora', naziv je novog video uratka ruske punk skupine Pussy Riot, čija su tematika veze ruskog predsjednika Vladimira Putina s ruskim naftašima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin opet je 'na tapeti' ruske punk skupine Pussy Riot, iako zapravo vjerojatno nikad nije niti sišao s nje. U tekstu za najnoviji spot 'Poput crvenog zatvora', kojeg možete vidjeti niže priloženog, skupina prikazuje Putina kao iranskog ajatolaha, a pravoslavnu crkvu i religiju poistovjećuju s religijskom praksom u Ujedinjenim arapskim emiratima.

Pročitajte i ovo Dimitrij Peskov Optužili Kijev Glasnogovornik Kremlja o primirju: "Naše stajalište je dosljedno" Aleksej Navaljni sprovod Nova teorija? Američki obavještajci šokirali tezom o Navaljnom: "Ovo je naivno i suludo"

>> Članica Pussy Riota iz radnog logora prebačena u bolnicu

Gotovo godinu dana nakon što su članice Pussy Riota osuđene zbog prosvjeda protiv Putina u jednoj od moskovskih najsvetijih crkvi, pojavio se i ovaj uradak, koji će po svemu sudeći, samo dodati, ne ulja, već kerozina na vatru i napetosti između te punk skupine i vlasti te pravoslavne crkve u Rusiji.

Članice benda su za Rolling Stone putem emaila rekle kako su tijekom spota imale 'okršaj' s policijom te bile zadržane u policijskoj postaji. 'U Rusiji postoji izreka, da ništa ne može proči bez neke čudne svađe s policijom', napisale su djevojke iz benda. 'Mi smo u Rusiji i ne idemo nikamo. Nek Putin i Sečin odu', poručile su.

U video spotu djevojke naftom prskaju plakat s likom Igora Sečina iz Rosnefta, najvećeg ruskog prerađivača nafte.

Nadežda Tolokonnikova, koja služi dvogodišnju kaznu zatvora s kolegicom iz benda, Marijom Aljohinom, tekst za novu pjesmu je napisala u zatvorskoj ćeliji. Nedavno je, zbog nepoznatih razloga, prebačena u drugi zatvor, negdje u centralnoj Rusiji.

Trenutnu postavu benda čine maskirane anonimne aktivistice. Puštanje spota, namjerno ili ne, koincidira i sa zahtjevom američkog zviždača Edwarda Snowdena za azilom u Rusiji. ovog tjedna udruga pravoslavne mladeži objavila je računalnu igru u kojoj se igrači potiču na ubojstvo pripadnica skupine Pussy Riot.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene