Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petero policijskih djelatnika iz Alabame prošle je srijede dobilo otkaz nakon što je, nakon godinu dana, u javnost procurila snimka prikazuje kako su nakon potjere pretukli muškarca koji je teško ozlijeđen ležao na zemlji nakon što je ispao iz automobila. Upozoravamo čitatelje da video snimka sadrži uznemiravajuće prizore.


Policijski načelnik izjavio je da su se policajci ponašali sramotno. Snimka od 23. siječnja 2008. prikazuje kako je prometnog policajca umalo pregazio automobil kojeg je pokušavao zaustaviti, a  kojim je upravljao Anthony Warren. Tada za njim u potjeru kreće nekoliko policijskih automobila. Vozač koji je zamalo pregazio policajaca nedugo nakon toga doživljava prometnu nesreću, nekoliko se puta prevrće u jarku pokraj ceste, ispada iz automobila te ostaje nepomično ležati. 

Snimka jasno pokazuje kako nakon nesreće policajci dolaze do muškarca i počinju ga tući rukama i palicama iako on nepomično leži i ne pruža nikakav otpor. Anthony Warren uopće se nije sjećao policijske torture sve dok nije vidio snimku. U međuvremenu je priznao krivnju zbog pokušaja bjega od policije i osuđen je na 20 godina zatvora, no njegova odvjetnica se žalila, jer tvrdi da je tužitelj namjerno skrivao snimku.  Sud vjeruje kako je spornu video snimku vidjelo mnogo ljudi u policijskoj stanici samo nitko nije želio ništa poduzimati.

Vezani članci Policija, ilustracija Suluda noćna jurnjava ulicama Zagreba: U potjeri za pomahnitalim muškarcem ozlijeđena dvojica policajaca Policija, ilustracija Neviđena potjera u Splitu: Pola sata bježao policiji, otpao mu kotač, dva puta je srušio policajca, udario u službeni auto