Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Buka i tutnjava eksplozije bila je zaglušujuća, stanovnici okolnih sela su evakuirani, a obližnjeg grada upozoreni da ostanu u svojim kućama.


Erupcija vulkana u petak na istoku Papue Nove Gvineje izbacila je u atmosferu veliki oblak pepela koji je zaprijetio okolnim selima i omeo zračni promet na Pacifiku, objavile su lokalne vlasti.

Mont Tavurvur, čija je snažna erupcija 1994. opustošila grad Rabaul, na otoku New Britain, proradio je rano ujutro.

Prijeti erupcija vulkana u Europi, evo što bi se moglo dogoditi!

Vezani članci Eurpcija Etne snimljena 23. veljače 2021. Spektakularni prizori "podivljale" Etne obilaze svijet, izbacuje lavu do kilometar i pol u zrak: "Ovakav show nije viđen desetljećima" Slika nije dostupna VIDEO Panika u popularnom turističkom odredištu: 'Mnogo je ljudi na ulicama'

'Erupcija je počela polako prije nego se pretvorila u erupciju slabog intenziteta s eksplozivnom bukom i zaglušujućim tutnjavom', objavio je vulkanološki opservatorij u Rabaulu.

Vlasti su evakuirale sela blizu vulkana a stanovnici Rabaula, čije su ulice pokrivene pepelom, dobili su naputak da ostanu u zaklonu. Vlasti nisu neposredno iznijele podatke o ozlijeđenima ili znatnijoj materijalnoj šteti.

'Stanje se ponešto smirilo osim tutnjave prouzročene izbacivanjem kamenja', piše na informativnoj stranici PNGloop. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook