Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Nove žrtve u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva vojnika su ubijena u žestokim sukobima tijekom noći između nedjelje i ponedjeljka između libanonskih vojnika i palestinskih islamista na ulazu u izbjeglički logor Ain Heloue u Saidi, u južnom Libanonu.

U pucnjavi je ranjeno jedanaest osoba. Vojska je objavila da je šest vojnika ranjeno, a ranjena su i dva civila i tri islamista, prema libanonskim i palestinskim bolničkim izvorima.

Pročitajte i ovo Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

Sukobi su izbili u noći na ponedjeljak na prilazima izbjegličkom logoru Ain Heloue, najnaseljenijem palestinskom logoru u Libanonu gdje su smješteni islamisti skupine Jound al-Cham. Minobacačka paljba je trajala cijele noći.

Jound al-Cham je salafistička skupina poput Fatah al-Islama, ali za razliku od nje u svojim redovima ima isključivo Palestince.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene