Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje su 144 osobe poginule u tropskoj oluji Ketsana koja je pogodila šire područje Filipina, a obilne kiše prouzročile su najveće poplave u zadnjih 40 godina, izvijestili su službeni dužnosnici.


Ministar obrane Gilbert Teodoro izjavio je kako su vojnici i dobrovoljci spasili gotovo 6.000 osoba koje su noć provele na krovovima poplavljenih kuća u Manili i okolnim pokrajinama. Vjeruje se da ih je još nekoliko stotina zarobljeno na krovovima kuća, a radio i tv-postaje stalno pozivaju na pružanje pomoći. Puno je ljudi ostalo zarobljeno u automobilima na poplavljenim ulicama. Najteže je pogođena pokrajina Rizak, istočno od Manile, gdje je do sada poginulo 66 osoba.

Vezani članci Srušio se vojni zrakoplov na Filipinima Poginuli i civili na tlu: Srušio se vojni filipinski zrakoplov, 45 mrtvih Nestao Dane Cvetičanin Jeste li ga vidjeli? U Sisku nestao 55-godišnji Dane Cvetičanin, od subote mu se gubi svaki trag

Ministar Teodoro najavio je da se masovno spašavanje nastavlja jer se vrijeme smiruje, a razina vode opada. Tropska oluja Ketsana prešla je preko sjevernih područja Filipina. (I.D. / Hina)

Spašavanje Filipinaca nakon oluje možete pogledati u priloženom videu.