Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave odnose živote

VIDEO: Na Filipinima 144 mrtvih u oluji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 144 osobe poginule u tropskoj oluji Ketsana koja je pogodila šire područje Filipina, a obilne kiše prouzročile su najveće poplave u zadnjih 40 godina, izvijestili su službeni dužnosnici.

Ministar obrane Gilbert Teodoro izjavio je kako su vojnici i dobrovoljci spasili gotovo 6.000 osoba koje su noć provele na krovovima poplavljenih kuća u Manili i okolnim pokrajinama. Vjeruje se da ih je još nekoliko stotina zarobljeno na krovovima kuća, a radio i tv-postaje stalno pozivaju na pružanje pomoći. Puno je ljudi ostalo zarobljeno u automobilima na poplavljenim ulicama. Najteže je pogođena pokrajina Rizak, istočno od Manile, gdje je do sada poginulo 66 osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavila policija Pronađen muškarac kojeg su tražili u Požegi Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Ministar Teodoro najavio je da se masovno spašavanje nastavlja jer se vrijeme smiruje, a razina vode opada. Tropska oluja Ketsana prešla je preko sjevernih područja Filipina. (I.D. / Hina)

Spašavanje Filipinaca nakon oluje možete pogledati u priloženom videu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene