Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ubojstava više nego ikad'

Mračna predviđanja santerijskih svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobično velik broj ubojstva političkih vođa predviđaju svećenici Santerije.

Skupina afro-kubanskih svećenika predviđa godinu socijalnih i političkih nemira, borbe za moć, izdaje i državnih udara, a napominju i kako će svijet u 2010. godini vidjeti neobično velik broj ubojstava političkih lidera, javlja AP. Starijim su vođama poručili da mjesta prepuste mlađim kolegama, što je prilično delikatna izjava u zemlji kojom vladaju braća Castro već više od polovice stoljeća.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar

Svećenici iz reda afro-kubanske religije Santerija, svoja su predviđanja podijelila sa znatiželjnom javnosti u predgrađu Havane. Victor Bentancourt, jedan od vodećih santerijskih svećenika na Kubi odbio je reći što njihova predviđanja znače za braću Castro, 83-godišnjeg Fidela koji je u vladavinu prepustio 78-godišnjem Raulu u veljači 2008.

Svećenici za 2010. nagoviještaju još i dramatične promjene u društvenim okvirima, intenziviranje borbe za vlast političkih, intelektualnih, ali i vjerskih vođa. Naglašavaju da će na najvišim razinama moći dolaziti do ‘izdaje i uzurpacije’. Međutim, svećenici vjeruju kako se predviđanja ne moraju ostvariti i kako još nije kasno za izbjegavanje nemira.

Santerija je mješavina katoličanstva i afričke vjere Yoruba, a na Kubi ima mnogo sljedbenika. Ovu vjeru na području Kube prakticiraju i neki članovi komunističke partije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene