On je maturant sa slatkim brigama, a odluku kojem će prestižnom sveučilištu dati čast da ga primi, mora donijeti do 1. svibnja.


Tinejdžer koji je rođen u Nigeriji prijavio se na 13 Sveučilišta u SAD-u. Među tih 13 je i osam najprestižnijih Sveučilišta u SAD-u, takozvanih Ivy League sveučilišta. Pihvaćen je na svih osam, a odluku mora donijeti do 1. svibnja.

Vezani članci Nikola Baketa Baketa pobrojio probleme sveučilišta i upozorio: ''Najlakše je reći treba više novca, ali nije sve u njemu'' Slika nije dostupna Sveučilište Columbia dalo otkaz Sanaderu

Harold Ekeh je maturant srednje škole Elmont u New Yorku i ima jednu veliku želju - postati neurokirurgom. Agenciji AP je rekao da je smatrao kako će mu prijava na 13 sveučilišta u SAD-u, uklučujući i Ivy League sveučilišta, u koja spadaju Sveučilište Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Pennsylvania, Princeton i Yale.

Kad su pristigli odgovori, Ekeh je ostao zabezeknut. Najprestižnija sveučilišta SAD-a prihvatila su njegovu prijavu, ali ne bez razloga. Ekehov prosjek ocjena iznosi 100.51 po američkom sustavu, odnosno prevedno u naš sustav ocjenjivanja - 5+.

"Skamenio sam se, doista sam bio šokiran", rekao je Ekeh u intervjuu za AP u njegovom domu.

Iako odluku mora donijeti do 1. svibnja, Ekeh je već bacio oko na Sveučilište koje želi, a to je Yale.

Ekeh je u SAD, odnosno New York preselio iz Nigerije u dobi od osam godina, a tijekom školovanja u SAD-u, njegovi rezultati su svi redom bili briljantni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju