Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veća i veća

VIDEO Iscurilo jezero u BiH: Rupa u zemlji sve veća, stigla nadomak kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještanima Gornje Sanice na sjeverozapadu BiH muku zadaje presušeno jezero iz kojeg je voda jednostavno iscurila u tlo. Rupa se sada širi i približila se na svega desetak metara od kuća.

U mjestu Gornja Sanica u BiH prije desetak dana doslovce je nestalo manje jezero. Na mjestu na kojem se ono nalazilo ostala je rupa koja se konstantno širi. Trenutno je promjera 50 metara te dubine oko 30 metara.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Mještani svjedoče kako je jezero iscurilo u zemlju te je ostao samo krater čije se stranice konstantno urušavaju što dovodio do kontinuiranog produbljivanja i širenja rupe koje se prvim kućama približila na tek desetak metara, pišu Nezavisne.com.

>> VIDEO Golema rupa u 30 sekundi 'usisala' stabla

Prema riječima stručnjaka, radi se o tektonskim poremećajima u dubinI zemlje zbog čega dolazi do pomicanja tla i pojave kratera na površini zemlje. Tijekom sanacije angažirat će se mehanizacija te će biti dovezene goleme količine zemlje kako bi se krater zatrpao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene