Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještanima Gornje Sanice na sjeverozapadu BiH muku zadaje presušeno jezero iz kojeg je voda jednostavno iscurila u tlo. Rupa se sada širi i približila se na svega desetak metara od kuća.


U mjestu Gornja Sanica u BiH prije desetak dana doslovce je nestalo manje jezero. Na mjestu na kojem se ono nalazilo ostala je rupa koja se konstantno širi. Trenutno je promjera 50 metara te dubine oko 30 metara.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 1 Počelo uređenje parka Maksimir: Pogledajte što je izronilo nakon isušivanja jezera

Mještani svjedoče kako je jezero iscurilo u zemlju te je ostao samo krater čije se stranice konstantno urušavaju što dovodio do kontinuiranog produbljivanja i širenja rupe koje se prvim kućama približila na tek desetak metara, pišu Nezavisne.com.

>> VIDEO Golema rupa u 30 sekundi 'usisala' stabla

Prema riječima stručnjaka, radi se o tektonskim poremećajima u dubinI zemlje zbog čega dolazi do pomicanja tla i pojave kratera na površini zemlje. Tijekom sanacije angažirat će se mehanizacija te će biti dovezene goleme količine zemlje kako bi se krater zatrpao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook