Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Gaf Busha pred kraljicom Elizabetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush, kojemu ni inače nisu strane pogreške u govoru, englesku kraljicu Elizabetu II, koja je nedavno napunila 81 godinu, smjestio je u 18. stoljeće i to pred 7.000 gostiju na primanju u Bijeloj kući.

I Bush i britanska kraljica obratili su se mnoštvu okupljenom u Bijeloj kući povodom 400-te godišnjice britanske prisutnosti u Jamestownu (Virginia) i Derbyju (Kentucky). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Washington: Održan banket u bijelim kravatama za englesku kraljicu Slika nije dostupna Kraljica Elizabeta II. dočekana u Bijeloj kući

"Ponosni smo što Vašem visočanstvu ponovno možemo poželiti dobrodošlicu u SAD. Večerali ste sa 10 američkih predsjednika, pomogli ste našem narodu da proslavi 200. godišnjicu nezavisnosti 17... (tu je zastao i ispravio se) 1976", rekao je Bush i zbunjeno se okrenuo prema kraljici koja ga je gledala ispod crno-bijelog šešira. 

"Pogledala me onako kako samo majka može pogledati dijete", dodao je Bush na što se 7.000 uzvanika počelo grohotom smijati. 

Popevši se za govornicu, kraljica nije spominjala Bushov lapsus, no glasnogovrnik Bijele kuće Tony Snow kasnije je izjavio da to nije bio lapsus već namjerna šala. 

"Ne znam šale li se ljudi s kraljicom, no predsjednik je to učinio i ispalo je sasvim dobro", rekao je Snow. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene