Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i 19-godišnjakinja

VIDEO: Filipinci se raspinju u spomen na patnje Krista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Filipinci su se bičevali do krvi bambusovim šibama ili bičevima, na kojima su bili komadići razbijena stakla.

Više od 30 Filipinaca dalo se raspeti na drvene križeve u spomen na patnje i smrt Isusa Krista, a mnogi su se bičevali do krvi praćeni tisućama vjernika i turista, prema tradiciji na Veliki petak u pokrajinama Pampanga i Bulacan na sjeveru Filipina. U selima oko grada San Fernando u pokrajini Pampanga, 75 kilometara sjeverno od Manile, raspeti se dalo 28 osoba, priopćila je lokalna turistička zajednica.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Slika nije dostupna Video: Filipinci se na Veliki petak pribijaju na križ

U pokrajini Bulacan sjeverno od Manile dvojica muškaraca te 19-godišnja žena također su se raspeli, kazali su lokalni dužnosnici. Prije samoga raspeća deseci muškaraca okajavali su grijehe hodajući bosi ulicama bičujući se bambusovim šibama ili bičevima o čije su krajeve učvršćeni komadići razbijena stakla. Neki pokajinici nosili su drvene križeve ili ležali na vrućem pločniku dok su ih drugi biečvali, a scene su se ponavljale više puta. Rimokatolička crvka ne prihvaća takve krvave rituale, ali ne ulaže znatnije napore kako bi vjernike odvratila od njih.

Stranici su znali pridružiti raspećima u San Fernandu, ali to je zabranjeno od 1997., kada su lokalni dužnosnici doznali da je Japanac, koji se godinu dana ranije dao pribiti na križ, zapravo glumac te da je scena bila snimljena i iskorištena u japanskom porno filmu.

Lani je i jedan Australac pribjegao laži tvrdeći da je katolički student koji to čini za majku oboljelu od raka, no lokalni dužnosnici nemalo su se iznenadili i razbjesnili kada su doznali da je to zapravo australski glumac John Safran te da je scena njegova raspeća snimljena za televizijsku komediju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene