Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moralo se dogoditi i to, odnosno bilo je samo pitanje vremena kad će netko napraviti "base jump" skok s tek dovršenog Freedom Towera u New Yorku. Snimka skoka objavljena je i na YouTubeu.


Četiri mladića skočila su padobranom s najvišeg nebodera u New Yorku - Freedom Towera te pokazala kako je moguće popeti se neprimjećeno na njegov vrh. Snimka jednog od skakača objavljena je u ponedjeljak, a sam događaj dogodio se još 30. rujna 2013. godine.

Vezani članci Zoran Milanović Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a? Milanović se nije sastao s Guterresom zbog neplaniranog važnog sastanka Predsjednik Milanović u New Yorku - 1 Milanović u New Yorku: Hrvatska je sigurna zemlja - nije devedeseta, nema opasnosti od sukoba

Od četvorice muškaraca, trojica su skočila, no osim što je njihov skok bio doista opasan, bio je, naravno, i posve ilegalan. Jedan od čuvara iz obližnje zgrade ih je primjetio u skoku te o svemu obavjetio policiju, koja je identificirala jednog od njih i privela ga.

VIDEO Trenutak u kojem je SVE pošlo po krivu

Nakon dužih pregovora tužitelja s preostalom trojicom, oni su se predali policiji u ponedjeljak te istaknuli kako im je jedini cilj bio pokazati razinu osiguranja u najvišoj zgradi u New Yorku.

"Osiguranje je bilo gotovo nepostojeće", istaknuo je Andrew Rossig (33), jedan od skakača. "To bi trebala biti najsigurnija zgrada na svijetu. Bože sačuvaj da je to bio netko drugi, tko ima ozbiljne namjere naškoditi njujorčanima", zaključio je Rossig.

Svu četvoricu tereti se za provalu i povredu prostora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook