Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjernicima udijelio blagoslov

VIDEO Cijeli prvi govor novog pape: 'Krenimo na novi put bratstva, ljubavi i povjerenja!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svom prvom obraćanju vjernicima, neposredno nakon što je objavljeno da je izabran za novog poglavara Katoličke crkve, papa Franjo je pozvao na molitvu te na novi put Crkve - put bratstva, ljubavi i međusobnog povjerenja.

Čim je s balkona Bazilike svetog Petra objavljeno ime novog prvog čovjeka Katoličke crkve, papa Franjo se obratio okupljenom mnoštvu razdraganih vjernika.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Slika nije dostupna URBI ET ORBI Papa: ''Odbacimo polarizaciju, dijalogom zaliječimo podijeljeni svijet''

Njegov govor prenosimo u cijelosti.

'Braćo i sestre, dobra vam večer. Poznato vam je da je cilj konklave izabrati rimskog biskupa. Čini se da su moja braća kardinali otišli gotovo na kraj svijeta ne bi li ga pronašli. Ali evo nas.

Hvala vam na ovoj dobrodošlici. Hvala.

Prije svega, htio bih se pomoliti za našeg biskupa u miru, Benedikta XVI. Pomolimo se svi za njega tako da ga Bog blagoslovi i da ga Djevica zaštiti.'

Zatim je novi papa zajedno s okupljenim vjernicima izmolio 'Oče naš', 'Zdravo Marijo' i 'Slava Ocu', nakon čega je nastavio govor.

'A sada, krenimo na novi put, biskup s narodom, na put ove rimske Crkve, koja predsjeda svim crkvama, na put bratstva, ljubavi i međusobnog povjerenja.

Molimo se uvijek jedni za druge, pomolimo se za cijeli svijet, neka među nama zavlada veliko bratstvo. Nadam se da će ovo crkveno putovanje na koje danas krećemo i u kojem će mi pomagati moj kardinal vikar, koji je ovdje sa mnom, biti plodonosno za evangelizaciju ovog prekrasnog grada.

A sada bih vas htio blagosloviti, ali prije svega vas molim za jednu uslugu. Prije biskupskog blagoslova naroda, pozivam vas na molitvu da Bog blagoslovi mene. Neka to bude molitva kojom narod traži blagoslov za svog biskupa.

U tišini, pomolite se za mene.'

Uslijedila je minuta tišine i molitve, nakon koje je papa Franjo zaključio svoje prvo obraćanje vjernicima.

'Sada ću vama i cijelom svijetu, svim muškarcima i ženama dobre volje, udijeliti blagoslov. Sutra se želim ići pomoliti Djevici da zaštiti cijeli Rim. Laku noć i dobro se odmorite.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene