Velika rupa u zemlji iznenadila je stanovnike jednog američkog grada u Kanzasu. Vlasti se brinu da će ponor još više rasti, te da će se netko od promatrača, koji su došli vidjeti neobičnu pojavu, ozlijediti.


Golemi ponor otkrio je stanovnik Wallacea na jednom zemljištu otprilike 40-ak kilometara od granice između Colorada i Kanzasa, piše nydailynews. Rupa je duboka oko 27 metara i oko 80 metara široka.

Vezani članci Slika nije dostupna CRNA SMRT UBILA DVOJE Rijedak tip kuge kojeg je teško dijagnosticirati Slika nije dostupna FOTO Pojava koja se može vidjeti jednom u nekoliko godina

Vlasnik zemljišta Dalton Hoss kaže kako je njegov brat otkrio rupu dok je mjerio zemljište. 'Nazvao me i njegov je glas drhtao, rekao je 'Nikad nećeš vjerovati što sam upravo vidio!'', govori Hoss.

Okružni šerif Larryx Sanders kaže kako se ponor stvorio niotkuda. 'Čovjek nema nikakve veze sa ovim, ovo je stvar prirode. Nema nafte ovdje niti u blizini, ovo je nešto što se jednostavno dogodilo', tvrdi Larry Sanders.

S obzirom da sada izgleda poput 'mini Grand Canyona', ponor je privukao gomilu turista, od kojih su se neki i spuštali do dna. Hoss i šerif su ih pokušali obeshrabriti jer su bili zabrinuti kako se ne bi ozlijedili ako se rupa iznenadno proširi.

>>Dječak šetao s roditeljima i samo - NESTAO!

'Pukotine su svuda oko ponora, kao da će se još nastaviti širiti', upozorava policija. No to nije umanjilo interes ljudi. Dapače, policija kaže kako telefon ne prestaje zvoniti zbog poziva reportera, geologa i ljudi koji se bave poslovima vezanima uz naftu.

Geolozi sumnjaju da je uzrok tome podzemna voda koja se nalazi na oko 300 metara dubine te je omekšala zemlju iznad nje. Hoss je postavio znakove 'zabranjen prolaz' u nadi da će držati ljude van zemljišta. Ponor u Kansasu se srećom otvorio na široko otvorenom nenaseljenom polju.

>>VIDEO Objavljena snimka iz rupe koja je 'progutala' muškarca s Floride

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook