Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)
Požar u Kaliforniji (Foto: AFP)

Vatrogasac mobiliziran zbog požara "Carr" na sjeveru Kalifornije smrtno je stradao u četvrtak ujutro, javile su lokalne vlasti, čime je broj žrtava požara koji haraju od sredine srpnja u toj državi na zapadu Sjedinjenih Država narastao na 10.


Uprava kalifornijskih vatrogasnih službi Calfire u priopćenju je istaknula da s tugom objavljuje smrt tehničara teške vatrogasne opreme.

Vezani članci Požar u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu (Foto: Screenshot/Facebook Zagrebački vatrogasci) Buknuo požar u makedonskom restoranu u centru Zagreba, iz zgrade suklja crni, gusti dim Vatrogasci na intervenciji (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Požar u Zagrebu: Vatrogasci iz podrumskog stana spasili jednu osobu

Poginuo je u četvrtak ujutro u prometnoj nesreći na Highway 99 u okrugu Tehama, precizirali su.

Požar Carr koji traje od 23. srpnja blizu grada Redding, odnio je osam života, među kojima trojice vatrogasca.

Uništio je blizu 72.000 hektara i samo je 48 posto pod kontrolom, prema posljednjim podacima Calfirea.

Druga dvojica vatrogasaca smrtno su stradala posljednjih tjedana u požaru Ferguson, nešto južnije, koji izazvao je djelomično zatvaranje nacionalnog parka Yosemite.

Požar Mendocino Complex, koji ima dva žarišta na sjeveru države, u ponedjeljak navečer postao je najveći požar u nedavnoj povijesti Kalifornije. U četvrtak ujutro prostirao se na više od 123.000 hektara i tek je 51 posto pod kontrolom. (Hina)